Briose de primavara

Briose de primavara sunt decoratiuni delicioase pentru orice masa festiva, se pot prepara impreuna cu copii si aduc instantaneu buna dispozitie.

Complexitate
redusa
Briose de primavara

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 140g unt foarte moale
  • 140g zahar brun
  • 3 oua medii
  • 100g faina
  • 25g amidon;
  •  
  • Pentru decor:
  • 600g zahar pudra cernut
  • 3 linguri de apa si 3 linguri suc de lamaie
  • colorant alimentar verde si roz
  • flori decorative de zahar.

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 190°C. Se aranjeaza 24 hartii pentru briose intr-o tava de copt. Se bat laolalta toate ingredientele pentru blat, timp de 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte compoitia in formele de hartie, astfel incat sa fie pe jumatate pline, apoi se da la cuptor 12-15 minute, pana cand cresc si devin aurii. Se lasa la racit pe un stativ de metal.
  2. Se amesteca zaharul pudra cu apa, pana cand se obtine o consistenta omogena. Se ung cu acest amestec 8 prajiturele. Restul de glazura se imparte in doua si se coloreaza in culori diferite. Apoi se ung cate opt prajituri cu glazura din fiecare culoare. La final, prajiturele se vor decora cu flori de zahar si se vor lasa sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Chec aperitiv
Bucataras.RO

Chec aperitiv

Mi-a placut tare mult checul pe care l-a adus Motanel la intalnire si am zis sa-l reproduc cu ce aveam eu prin frigider....

Chec aperitiv
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!