Briose de primavara

Briose de primavara sunt decoratiuni delicioase pentru orice masa festiva, se pot prepara impreuna cu copii si aduc instantaneu buna dispozitie.

Complexitate
redusa
Briose de primavara

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 140g unt foarte moale
  • 140g zahar brun
  • 3 oua medii
  • 100g faina
  • 25g amidon;
  •  
  • Pentru decor:
  • 600g zahar pudra cernut
  • 3 linguri de apa si 3 linguri suc de lamaie
  • colorant alimentar verde si roz
  • flori decorative de zahar.

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 190°C. Se aranjeaza 24 hartii pentru briose intr-o tava de copt. Se bat laolalta toate ingredientele pentru blat, timp de 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte compoitia in formele de hartie, astfel incat sa fie pe jumatate pline, apoi se da la cuptor 12-15 minute, pana cand cresc si devin aurii. Se lasa la racit pe un stativ de metal.
  2. Se amesteca zaharul pudra cu apa, pana cand se obtine o consistenta omogena. Se ung cu acest amestec 8 prajiturele. Restul de glazura se imparte in doua si se coloreaza in culori diferite. Apoi se ung cate opt prajituri cu glazura din fiecare culoare. La final, prajiturele se vor decora cu flori de zahar si se vor lasa sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori