Briose de primavara

Briose de primavara sunt decoratiuni delicioase pentru orice masa festiva, se pot prepara impreuna cu copii si aduc instantaneu buna dispozitie.

Complexitate
redusa
Briose de primavara

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 140g unt foarte moale
  • 140g zahar brun
  • 3 oua medii
  • 100g faina
  • 25g amidon;
  •  
  • Pentru decor:
  • 600g zahar pudra cernut
  • 3 linguri de apa si 3 linguri suc de lamaie
  • colorant alimentar verde si roz
  • flori decorative de zahar.

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 190°C. Se aranjeaza 24 hartii pentru briose intr-o tava de copt. Se bat laolalta toate ingredientele pentru blat, timp de 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte compoitia in formele de hartie, astfel incat sa fie pe jumatate pline, apoi se da la cuptor 12-15 minute, pana cand cresc si devin aurii. Se lasa la racit pe un stativ de metal.
  2. Se amesteca zaharul pudra cu apa, pana cand se obtine o consistenta omogena. Se ung cu acest amestec 8 prajiturele. Restul de glazura se imparte in doua si se coloreaza in culori diferite. Apoi se ung cate opt prajituri cu glazura din fiecare culoare. La final, prajiturele se vor decora cu flori de zahar si se vor lasa sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa