Briosele pufoase sunt desertul ideal pentru familia mea, pentru ca niciodata nu rezista mai mult de o zi si, in plus, pot fi luate si la pachet sau in parc, la joaca, pentru gustarea copiilor.
Preparare:
Se aprinde cuptorul si se fixeaza la foc potrivit.
Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un bol.
Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare pana ce ouale spumeaza si se formeaza o crema destul de consistenta. Se adauga uleiul in fir subtire si se mixeaza in continuare pana ce se incorporeaza. Se adauga faina si praful de copt, apoi ciocolata bucatele. Se amesteca compozitia, care trebuie sa fie ca a unui chec.
Se imparte compozitia in mod egal in gaurile unei tavi pentru muffins in care s-au pus hartiile individuale de briose. Se da tava la copt in cuptorul preincalzit, cam pentru 25 de minute. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii iar mijlocul sa fie bine copt . Se topeste separat ciocolata alba si neagra (am folosit o ciocolata alba si jumatate de ciocolata neagra) .Se glazureaza briosele cu ciocolata alba (sau invers)
Apoi, cu ciocolata de culoare contrastanta pusa intr-un cornet cu deschizatura foarte mica, sau o seringa de ornat, se traseaza cercuri pe suprafata brioselor. Cu o scobitoare, se trag linii incepand din mijloc catre margini, pentru a forma desenul gen "paianjen".
Briosele pufoase se servesc simple sau glazurate si cu mare placere.
Reteta de briose pufoase a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii