Briosele pufoase sunt desertul ideal pentru familia mea, pentru ca niciodata nu rezista mai mult de o zi si, in plus, pot fi luate si la pachet sau in parc, la joaca, pentru gustarea copiilor.
Preparare:
Se aprinde cuptorul si se fixeaza la foc potrivit.
Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un bol.
Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare pana ce ouale spumeaza si se formeaza o crema destul de consistenta. Se adauga uleiul in fir subtire si se mixeaza in continuare pana ce se incorporeaza. Se adauga faina si praful de copt, apoi ciocolata bucatele. Se amesteca compozitia, care trebuie sa fie ca a unui chec.
Se imparte compozitia in mod egal in gaurile unei tavi pentru muffins in care s-au pus hartiile individuale de briose. Se da tava la copt in cuptorul preincalzit, cam pentru 25 de minute. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii iar mijlocul sa fie bine copt . Se topeste separat ciocolata alba si neagra (am folosit o ciocolata alba si jumatate de ciocolata neagra) .Se glazureaza briosele cu ciocolata alba (sau invers)
Apoi, cu ciocolata de culoare contrastanta pusa intr-un cornet cu deschizatura foarte mica, sau o seringa de ornat, se traseaza cercuri pe suprafata brioselor. Cu o scobitoare, se trag linii incepand din mijloc catre margini, pentru a forma desenul gen "paianjen".
Briosele pufoase se servesc simple sau glazurate si cu mare placere.
Reteta de briose pufoase a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciImi amintesc (emoticon care saliveaza, yummmmm :))), de doua mancaruri pe care le prepara mama cu carne de pui fraged, de...
Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosiiIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii