Briosele pufoase sunt desertul ideal pentru familia mea, pentru ca niciodata nu rezista mai mult de o zi si, in plus, pot fi luate si la pachet sau in parc, la joaca, pentru gustarea copiilor.
Preparare:
Se aprinde cuptorul si se fixeaza la foc potrivit.
Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un bol.
Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare pana ce ouale spumeaza si se formeaza o crema destul de consistenta. Se adauga uleiul in fir subtire si se mixeaza in continuare pana ce se incorporeaza. Se adauga faina si praful de copt, apoi ciocolata bucatele. Se amesteca compozitia, care trebuie sa fie ca a unui chec.
Se imparte compozitia in mod egal in gaurile unei tavi pentru muffins in care s-au pus hartiile individuale de briose. Se da tava la copt in cuptorul preincalzit, cam pentru 25 de minute. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii iar mijlocul sa fie bine copt . Se topeste separat ciocolata alba si neagra (am folosit o ciocolata alba si jumatate de ciocolata neagra) .Se glazureaza briosele cu ciocolata alba (sau invers)
Apoi, cu ciocolata de culoare contrastanta pusa intr-un cornet cu deschizatura foarte mica, sau o seringa de ornat, se traseaza cercuri pe suprafata brioselor. Cu o scobitoare, se trag linii incepand din mijloc catre margini, pentru a forma desenul gen "paianjen".
Briosele pufoase se servesc simple sau glazurate si cu mare placere.
Reteta de briose pufoase a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryO rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...
Dovlecei umpluti cu de toatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii