Retetele de briose se pot face rapid. Nu numai ca sunt foarte gustoase, dar pot fi decorate dupa bunul plac. De la reteta de baza se pot inventa diferite variatiuni. Va prezentam o reteta potrivita pentru Valentines sau Dragobete
Se mixeaza margarina impreuna cu zaharul pana devine pufoasa si cremoasa. Se adauga cate un ou pe rand, si se mixeaza in continuare.
Intr-un alt vas se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Apoi se adauga putin cate putin peste amestecul de oua cu margarina si zahar. Se mixeaza iar, dupa care se adauga laptele, mixand in continuare. La sfarsit se adauga esenta de vanilie si se mixeaza din nou.
Formele de unica folosinta pentru briose se ung cu margarina (daca nu sunt din silicon), se umplu cam doua treimi si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.
Dupa ce sunt copate, briosele se scot si se lasa pe blat la racit. Intre timp, se poate face glazura.
Se mixeaza crema de branza impreuna cu untul, pentru inceput la viteza mica, iar apoi la cea mai mare viteza pentru 2-3 minute, pana devin de o consistenta pufoasa si aerata. Se adauga extractul de vanilie in timp ce se mixeaza in continuare. Zaharul se adauga putin cate putin, pana se incorporeaza tot iar amestecul devine fin. Daca doriti sa dati o culoare acestei glazuri, adaugati colorantul dupa extractul de vanilie. S-ar putea sa mai trebuiasca inca o lingurita de zahar in plus.
Cu aceasta glazura puteti decora briosele dupa bunul plac.
Briosele Red Velvet cu crema de branza se servesc cu cei dragi.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineSupa crema de broccoli cu crutoane este delicioasa, sanatoasa si perfecta in zilele de post.
Supa crema de broccoli cu crutoaneAm incercat aceasta supa crema si a iesit delicioasa, cremoasa si aromata cu iz de menta si usor de usturoi, o reteta pentru...
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verdeAluaturi de casa Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Savori urbane. A iesit un cozonac foarte bun. Desigur, eu i-am...
Desert cozonaci cu smantana in aluatDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii