Briose Red Velvet cu glazura de crema de branza

Retetele de briose se pot face rapid. Nu numai ca sunt foarte gustoase, dar pot fi decorate dupa bunul plac. De la reteta de baza se pot inventa diferite variatiuni. Va prezentam o reteta potrivita pentru Valentines sau Dragobete

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose Red Velvet cu glazura de crema de branza

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 115 gr margarina
  • la temperatura camerei
  • 100 gr zahar tos
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 1 lingura si jumatate cacao
  • 1 lingurita si jumatate praf de copt
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita si jumatate de colorant alimentar rosu
  •  
  • Pentru glazura
  • 226 g de crema de branza
  • 5 lingurite de unt la temperatura camerei
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 320 g zahar pudra

Mod de preparare

Mod de preparare briose

4

Se mixeaza margarina impreuna cu zaharul pana devine pufoasa si cremoasa. Se adauga cate un ou pe rand, si se mixeaza in continuare.

Intr-un alt vas se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Apoi se adauga putin cate putin peste amestecul de oua cu margarina si zahar. Se mixeaza iar, dupa care se adauga laptele, mixand in continuare. La sfarsit se adauga esenta de vanilie si se mixeaza din nou.

Formele de unica folosinta pentru briose se ung cu margarina (daca nu sunt din silicon), se umplu cam doua treimi si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.

Dupa ce sunt copate, briosele se scot si se lasa pe blat la racit. Intre timp, se poate face glazura.

 

Mod de preparare glazura:

4

Se mixeaza crema de branza impreuna cu untul, pentru inceput la viteza mica, iar apoi la cea mai mare viteza pentru 2-3 minute, pana devin de o consistenta pufoasa si aerata.  Se adauga extractul de vanilie in timp ce se mixeaza in continuare. Zaharul se adauga putin cate putin, pana se incorporeaza tot iar amestecul devine fin. Daca doriti sa dati o culoare acestei glazuri, adaugati colorantul dupa extractul de vanilie. S-ar putea sa mai trebuiasca inca o lingurita de zahar in plus.

Cu aceasta glazura puteti decora briosele dupa bunul plac.


Briosele Red Velvet cu crema de branza se servesc cu cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori