Brownie cu crema de mascarpone

Brownie cu crema de mascarpone, aceasta delicioasa reteta de negresa este absolut delicioasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Brownie cu crema de mascarpone

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 6 oua
  • - 250 gr ciocolata (150 gr neagra + 100 gr cioco cu lapte)
  • - 250 gr unt
  • - 160 gr faina
  • - 300 gr zahar
  • - 1 praf de copt
  •  
  • Ingrediente crema:
  • - 2 galbenusuri
  • - 100 gr zafar farin
  • - 250 gr mascarpone (la temperatura camerei)
  • - 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • - 2 foi de gelatina
  • - 250 ml frisca

Mod de preparare

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, iar separat mixam ouale cu zaharul pana devine ca o spuma (aprox 5 minute). Cand ciocolata si untul s-au topit, amestecam bine si lasam sa se racoreasca cat sa nu fie fierbinte, dupa care adaugam in fir subtire la amestecul de oua si continuam sa mixam la viteza mica. Incorporam treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt si un praf de sare. Turnam aluatul intr-o tava (22 X 32) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit (180 grade) maxim 35 minute, in nici un caz mai mult deoarece vom obtine un blat uscat, iar farmecul blaturilor cu ciocolata este sa fie umede dupa racire.
Cand blatul este gata lasam sa se raceasca complet, iar in acest timp vom pregati crema.

Mai intai punem la hidratat gelatina in apa rece. Mixam galbenusurile cu zaharul farin pana isi mareste volumul si se deschide la culoare. Cu ajutorul unei spatule adaugam treptat mascarpone si pudra de vanilie si amestecam bine. Mixam frisca si punem deoparte cateva minute. Stoarcem gelatina si o topim pe baie de aburi. Adaugam la gelatina topita 2-3 linguri din compozitia de mascarpone, omogenizam bine si turnam peste restul de crema, amestecand bine. Incorporam treptat frisca batuta si intindem uniform peste blatul racit.

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Pofta Buna!


Decoram negresa cu fulgi de ciocolata sau ce va place voua mai mult dupa care dam la frigider circa 2 ore pentru a se intari crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Supa de rosii cu galuste, de post
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste, de post

Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...

Supa de rosii cu galuste, de post
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos