Brownies cu zmeura si gust de iarna by Ligia Pop

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Brownies cu zmeura si gust de iarna by Ligia Pop

Ingrediente

  • 250 gfaina de migdale
  • 100 g coaja de lamaie/portocala “confiata“
  • 100 g zmeura proaspata sau congelata
  • 10 g scorțișoara
  • 10 g cuișoare
  • indulcitor natural
  • dupa gust
  • 70 g cacao raw
  • 50 ml apa filtrata
  • Pentru ornat:
  • zmeura
  • felii de nuca de cocos

Mod de preparare

Se prepara inainte portocalele „confiate". Se taie in forma de patratele, se toarna apa calda (40c) peste ele si se lasa sa stea in apa timp de o ora pentru a scapa de gustul amar. Se scurg si se amesteca cu miere pentru cateva ore. Acestea se pot pastra intr-un borcan in frigider timp de o saptamana.
Faina de migdale se pregateste in Blenderul Oster Versa. In doar cateva minute se pregateste o faina ideala pentru un desert delicios. Ulterior se rastoarna faina intr-un bol si se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare, exceptand zmeura.
Jumatate din compozitie se preseaza si se niveleaza intr-o forma de sticla cu o inaltime de aproximativ 2–4 centimetri. Peste aceasta se rasfira zmeura, apoi se adauga deasupra restul de compoziție. Se niveleaza cat se poate de bine si se lasa la frigider timp de 10 minute – sau se poate portiona imediat, folosindu-se un cutit de unt, fara zimti. Se lasa vinul la fiert apoi la final cand se intra pe modul de mentinere la cald se scoate scortisoara.
Se taie in patratele si se orneaza dupa preferinta. Se poate folosi pentru decorat: zmeura, felii de nuca de cocos și glazura de ciocolata.
Consum si pastrare:
Este de preferat ca prajitura sa fie consumata proaspata, insa se poate pastra in frigider timp de una-doua zile, intr-un recipient de sticla cu capac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide