Castel cu crema de budinca si glazura de ciocolata

Castelul cu crema de budinca si glazura de ciocolata este o prajitura de casa delicioasa ce poate lua forma unui tort castel.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 50 g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4-5 linguri lapte in care se stinge bicarbonatul si amoniacul
  • 600 g faina.
  • Crema: 
  • 2 budinci
  • 600 ml lapte
  • un unt stors de apa
  • 250 g zahar
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

Castelul cu crema de budinca si glazura de ciocolata este o prajitura de casa delicioasa ce poate lua forma unui tort castel. Se framanta toate la un loc si se imparte in 2 parti. Dintr-o parte se coc 2 foi pe dosul tavii. Din cealalta parte care se amesteca cu cacao, se modeleaza cu mana 12 betisoare groase cat un creion si lungi cat tava. Se coc pe dosul tavii. Dupa ce s-au copt, foile se taie in cate trei parti egale.

Crema: 2 budinci care se fierb in 600ml lapte si dupa ce se racesc se amesteca cu un unt stors de apa si frecat cu 250g zahar.

Modul de asezare: Se pune o foaie, se unge cu crema si se asaza 3 bete. Apoi se unge iar cu crema si se pun 2 bete. Se unge din nou cu crema si se pune in varful piramidei un bat. Celelalte doua parti din foaie se ung cu crema si se pun pe lateral. Peste cele doua castele se pune glazura si frisca.

Glazura rece: 6 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri apa. Toate se amesteca bine si se pune putin unt si vanilie dupa gust.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc