Cataif cu frisca

Se prepara un aluat din faina, oua si apa. Se imparte in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa la uscat, apoi se rasuces

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 gr faina
  • 2 oua
  • apa
  • sare
  • 200 gr unt
  • 400 gr frisca
  • Pentru sirop:
  • 250 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1 jumatate baton de vanilie

Mod de preparare

Se prepara un aluat din faina, oua si apa. Se imparte in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa la uscat, apoi se rasuceste, formandu-se un sul, din care se taie taietei foarte subtiri. Se unge o tava cu unt, se intind in ea taietetii si se cresteaza cu un cutit cataiful, in portii. Se stropesc taieteii cu un topit si se pun la rumenit. Se stropesc apoi cu un sirop din zahar, apa si batonul de vanilie. Separat, se bate frisca si se adauga pestea ea 2-3 linguri de zahar pisat. Se scoate jumatate de cataif din tava, se intinde deasupra o parte din frisca, si se pune deasupra restul de cataif, in aceeasi ordine, cu taietura intre ele.


Se garniseste cu restul de frisca deasupra. Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa