BLAT: Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi faina, incorporata tot u
BLAT:
Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi faina, incorporata tot usor.
Compozitia astfel formata se pune in tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si se coace la foc mediu pana la testul cu scobitoarea (cam 25-30 min).
SIROP:
Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul, iar dupa racire se adauga si romul
CREMA:
Se amesteca ouale cu zaharul.Se adauga cacaoa si faina si se omogenizeaza. Apoi se adauga cate putin cate putin laptele.
Se pune compozitia formata pe foc amestecan continuu pana la ingrosare, apoi se da la rece. Untul se mixeaza bine. Peste unt se adauga crema racita bine, lingura cu lingura, mixand bine. Crema gata preparata se pune la frigider pentru 30-40 minute, timp in care insiropam blatul.
Dupa ce crema s-a racit, se intinde peste blatul insiropat.
Peste crema se intinde frisca batuta apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!
Reteta Chanteclair a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura cu caise,
Prajitura cu branza dulce de vaca,
Prajitura de vanilie rapida si buna

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii