BLAT: Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi faina, incorporata tot u
BLAT:
Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi faina, incorporata tot usor.
Compozitia astfel formata se pune in tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si se coace la foc mediu pana la testul cu scobitoarea (cam 25-30 min).
SIROP:
Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul, iar dupa racire se adauga si romul
CREMA:
Se amesteca ouale cu zaharul.Se adauga cacaoa si faina si se omogenizeaza. Apoi se adauga cate putin cate putin laptele.
Se pune compozitia formata pe foc amestecan continuu pana la ingrosare, apoi se da la rece. Untul se mixeaza bine. Peste unt se adauga crema racita bine, lingura cu lingura, mixand bine. Crema gata preparata se pune la frigider pentru 30-40 minute, timp in care insiropam blatul.
Dupa ce crema s-a racit, se intinde peste blatul insiropat.
Peste crema se intinde frisca batuta apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!
Reteta Chanteclair a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura cu caise,
Prajitura cu branza dulce de vaca,
Prajitura de vanilie rapida si buna
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii