BLAT: Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi faina, incorporata tot u
BLAT:
Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi faina, incorporata tot usor.
Compozitia astfel formata se pune in tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si se coace la foc mediu pana la testul cu scobitoarea (cam 25-30 min).
SIROP:
Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul, iar dupa racire se adauga si romul
CREMA:
Se amesteca ouale cu zaharul.Se adauga cacaoa si faina si se omogenizeaza. Apoi se adauga cate putin cate putin laptele.
Se pune compozitia formata pe foc amestecan continuu pana la ingrosare, apoi se da la rece. Untul se mixeaza bine. Peste unt se adauga crema racita bine, lingura cu lingura, mixand bine. Crema gata preparata se pune la frigider pentru 30-40 minute, timp in care insiropam blatul.
Dupa ce crema s-a racit, se intinde peste blatul insiropat.
Peste crema se intinde frisca batuta apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!
Reteta Chanteclair a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura cu caise,
Prajitura cu branza dulce de vaca,
Prajitura de vanilie rapida si buna
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii