Cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake cu fructe de padure este o reteta delicioasa de prajitura. Pentru a pregati aceasta reteta de cheesecake puteti folosi fructe proaspete sau congelate.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu fructe de padure

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt/margarina rece
  • 125 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura rasa gris
  • Pentru crema de branza
  • 500 gr fructe de padure (congelate)
  • 500 gr branza dulce/ricotta
  • 200 gr crema de smantana/mascarpone
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • ½ lingurita rasa praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Cheesecake cu fructe de padure este o reteta de prajitura delicioasa. Amestecam faina, praful de copt si sarea, punem untul rece taiat cubulete mici si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, framantam pana se incorporeaza si punem si galbenusurile batute putin cu furculita. Continuam sa framantam pan ace aluatul se modeleaza usor, il infasuram in folie alimentara si-l dam la frigider cel putin 30 minute.
In acest timp vom pregati umplutura. Mixam branza dulce cu crema de smantana si adaugam galbenusurile una cate una. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si sarea, zaharul si zaharul vanilat. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet in compozitia de branza.
Scoatem aluatul de la rece, pudram bine masa de lucru cu faina si-l intindem, dupa care-l asezam cu grija intr-o tava tapetata cu unt si faina. Presaram gris, intindem o jumatate din crema de branza, presaram din nou putin gris (pentru a absoarbe sucul pe care-l lasa fructele), asezam uniform fructele de padure (pe care eu le-am lasat la decongelat putin) si in final intindem cealalta jumatate din crema de branza.
Dam la cuptorul preincalzit pana crema de branza se rumeneste pe margini, circa 30-40 minute.


Inainte de a servi acest cheesecake delicios, il lasam sa se raceasca complet.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita