Cheesecake-ul zebra cu jeleu de portocale este un cheesecake mai dichisit, care necesita un pic de munca, insa care cu siguranta va bucura mesenii, atat vizual, cat si gustativ.
Se face un aluat din toate ingredientele pentru aluat, se inveleste in folie si se da la rece.
Intre timp pregatim umplutura: Radem coaja de la portocale si stoarcem sucul lor peste ea si il lasam sa stea pana pregatim compozitia de branza. O sa avem nevoie de 50 ml suc strecurat.
Batem cele doua tipuri de branza cu zaharul si zaharul vanilat ( pe care eu il produc acasa, in rasnita de cafea, din zahar si pastaie de vanilie), adaugam pe rand albusurile si ouale, mixand bine de fiecare data, ca sa inglobeze cat mai mult aer. Impartim compozitia in doua boluri. Intr-unul adaugam faina de orez (am avut eu) si jumatate din sucul de portocale, apoi mixam. In celalat adaugam cacaoa si cealalta jumatate din sucul de portocale si mixam.
Intindem coca si tapetam o forma de tarta cu fundul detasabil, in prealabil unsa cu unt si tapetata cu cacao ( eu am terminat cacaoa si am tapetat-o cu faina ).
Pregatim frontul de lucru, doua linguri si incalzim cuptorul la 180°C. Incepem sa punem cate o lingura din compozitia alba si peste ea o lingura din compozitia cu cacao si tot asa, pana terminam ambele compozitii. Dam la cuptor (static) pentru o ora. Sa nu fiti tentati sa lasati mai mult, chiar daca la mijloc compozitia pare mai moale. Stingeti focul si lasati sa se raceasca prajitura in cuptor, altfel se poate crapa.
Dupa ce s-a racit, se prepara jeleul de deasupra din suc de portocale filtrat, putin zahar vanilat si Tortagel, ca sa se inchege rapid. Se poate prepara si cu gelatina normala, insa in acest caz trebuie sa asteptam pana gelatina incepe sa se ingroase putin, apoi se intinde pe suprafata prajiturii. Se taie cu un cutit bine ascutit si cu lama subtire, eventual tinuta in apa calda, apoi stearsa cu un servetel.
Cheesecake-ul zebra cu jeleu de portocale se serveste ca desert atat la mesele in familie cat si la cele destive.
Reteta de cheesecake zebra cu jeleu de portocale a fost propusa de forumul Culinar.ro de Bolognese di Cluj.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii