Cheesecake zebra cu jeleu de portocale

Cheesecake-ul zebra cu jeleu de portocale este un cheesecake mai dichisit, care necesita un pic de munca, insa care cu siguranta va bucura mesenii, atat vizual, cat si gustativ.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake zebra cu jeleu de portocale

Ingrediente

  • Aluat fraged cu cacao:
  • 250 g faina
  • 25g cacao cernuta
  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri (albusurile le tinem pentru umplutura)
  • 110 g zahar
  • 1 lingura cu iaurt
  • un praf de sare
  • putina coaja rasa de portocale
  • daca va place
  • Umplutura:
  • 5 oua+ 2 albusuri (daca ouale sunt mici
  • puneti 6)
  • 750g ricotta
  • 200 g branza tip philadelphia
  • 225-250g zahar
  • dupa gust
  • 2 linguri cacao cernuta
  • 2 linguri faina de orez (amidon
  • sau budinca de vanilie)
  • 2 portocale
  • vanilie

Mod de preparare

Se face un aluat din toate ingredientele pentru aluat, se inveleste in folie si se da la rece.

Intre timp pregatim umplutura: Radem coaja de la portocale si stoarcem sucul lor peste ea si il lasam sa stea pana pregatim compozitia de branza. O sa avem nevoie de 50 ml suc strecurat.
Batem cele doua tipuri de branza cu zaharul si zaharul vanilat ( pe care eu il produc acasa, in rasnita de cafea, din zahar si pastaie de vanilie), adaugam pe rand albusurile si ouale, mixand bine de fiecare data, ca sa inglobeze cat mai mult aer. Impartim compozitia in doua boluri. Intr-unul adaugam faina de orez (am avut eu) si jumatate din sucul de portocale, apoi mixam. In celalat adaugam cacaoa si cealalta jumatate din sucul de portocale si mixam.
Intindem coca si tapetam o forma de tarta cu fundul detasabil, in prealabil unsa cu unt si tapetata cu cacao ( eu am terminat cacaoa si am tapetat-o cu faina ).
Pregatim frontul de lucru, doua linguri si incalzim cuptorul la 180°C. Incepem sa punem cate o lingura din compozitia alba si peste ea o lingura din compozitia cu cacao si tot asa, pana terminam ambele compozitii. Dam la cuptor (static) pentru o ora. Sa nu fiti tentati sa lasati mai mult, chiar daca la mijloc compozitia pare mai moale. Stingeti focul si lasati sa se raceasca prajitura in cuptor, altfel se poate crapa.

Dupa ce s-a racit, se prepara jeleul de deasupra din suc de portocale filtrat, putin zahar vanilat si Tortagel, ca sa se inchege rapid. Se poate prepara si cu gelatina normala, insa in acest caz trebuie sa asteptam pana gelatina incepe sa se ingroase putin, apoi se intinde pe suprafata prajiturii. Se taie cu un cutit bine ascutit si cu lama subtire, eventual tinuta in apa calda, apoi stearsa cu un servetel.


Cheesecake-ul zebra cu jeleu de portocale se serveste ca desert atat la mesele in familie cat si la cele destive.

Reteta de cheesecake zebra cu jeleu de portocale a fost propusa de forumul Culinar.ro de Bolognese di Cluj.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos