Incalzim la foc mic mierea cu zaharul amestecand continuu, adaugam untul si laptele si lasam sa se raceasca. Apoi adaugam ouale, zeama de lamaie, card
Incalzim la foc mic mierea cu zaharul amestecand continuu, adaugam untul si laptele si lasam sa se raceasca. Apoi adaugam ouale, zeama de lamaie, cardamomul, nucsoara si scortisoara. Amestecam faina cu praful de copt si praful de cacao si il adaugam incet la aluat. Framantam aluatul si adaugam coaja de lamaie si migdalele feliate. Punem aluatul pe hartii de copt de 6-8 cm in diamtru si le introducem intr-o forma de tort rotunda. Le coacem la 180 de grade C 15 minute. Apoi rasturnam piscoturile si le lasam sa se raceasca. Incalzim gemul cu zeama de la ½ de lamaie. Ungem chiflele si topim la baie de abur ciocolata si turnam pe prajitura inainte sa se intareasca glazura cu lamaie. Decoram cu fulgi de migdale.
Alte
Prajitura cu visine
Diplomat
Prajitura din foi cu miere
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii