Incalzim la foc mic mierea cu zaharul amestecand continuu, adaugam untul si laptele si lasam sa se raceasca. Apoi adaugam ouale, zeama de lamaie, card
Incalzim la foc mic mierea cu zaharul amestecand continuu, adaugam untul si laptele si lasam sa se raceasca. Apoi adaugam ouale, zeama de lamaie, cardamomul, nucsoara si scortisoara. Amestecam faina cu praful de copt si praful de cacao si il adaugam incet la aluat. Framantam aluatul si adaugam coaja de lamaie si migdalele feliate. Punem aluatul pe hartii de copt de 6-8 cm in diamtru si le introducem intr-o forma de tort rotunda. Le coacem la 180 de grade C 15 minute. Apoi rasturnam piscoturile si le lasam sa se raceasca. Incalzim gemul cu zeama de la ½ de lamaie. Ungem chiflele si topim la baie de abur ciocolata si turnam pe prajitura inainte sa se intareasca glazura cu lamaie. Decoram cu fulgi de migdale.
Alte
Prajitura cu visine
Diplomat
Prajitura din foi cu miere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii