Chinezoaica

Chinezoaica este o reteta de prajitura cu blat cu nuca si crema din galbenusuri, foarte gustoasa. Mai pui deasupra o glazura din ciocolata si frisca, si iata o chinezoaica la tine in bucatarie :).

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Chinezoaica

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 200 gr unt/margarina
  • - 200 gr zahar
  • - 100 gr faina
  • - 1 lingura cacao
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 200 gr nuca macinata
  • - 6 albusuri
  •  
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 6 galbenusuri
  • - 200 gr zahar prah
  • - 1 zahar vanilat
  •  
  • Pentru glazura:
  • - 50 ml frisca
  • - 150 gr ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat, mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt, de asemenea adaugam si nuca macinata. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si incorporam treptat in compozitia cu unt. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit.

Pentru crema: galbenusurile le mixam cu zaharul praf si zaharul vanilat pana devine ca o spuma si se deschide la culoare.
Cand blatul este aproape gata, turnam crema, o nivelam uniform si dam din nou la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute, pana se intareste crema (ca o bezea). Dupa acest timp stingem focul si mai lasam 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Apoi scoatem si lasam sa se raceasca complet.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste crema racita, dam la rece pana se intareste si glazura si gata chinezoaica.


Cand portionam prajitura chinezoaica este bine sa folosim un cutit foarte bine ascutit si putin umezit in apa calduta.
Sursa acestei retete este blogul culinar deliciousflavours

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Tort Inima de primavara
3
Torturi

Tort Inima de primavara

Tort Inima de primavara este o reteta de tort deosebita. Un tort aspectuos, vesel, in culori de primavara, cu aroma delicata...

Tort Inima de primavara
Supa de rosii
4
Supe de legume

Supa de rosii

Hidratanta, detoxifianta.

Supa de rosii
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit,...

Cremes
Parteneri
Gnocchi cu bacon şi sos de smântână
Bucataras.RO

Gnocchi cu bacon şi sos de smântână

O mâncare simplă,foarte rapidă,săţioasă şi foarte gustoasă.

Gnocchi cu bacon şi sos de smântână
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao