Nu stiu altii cum sunt dar eu prefer intotdeauna ciocolata de casa in defavoarea ciocolatii din comert. Aceasta reteta de ciocolata este foarte usoara si gustoasa.
Intr-o cratita, nu foarte mica, puneti apa si zaharul pe foc mic si amestecati tot timpul, pana cand se topeste zaharul (e important), si pana obtineti un sirop mai gros. Apoi adaugati cate putin laptele praf amestecat cu cacaoa. Amestecati continuu. Daca nu mai puteti invarti lingura prin cratita, incepeti sa puneti untul taiat cubulete pana terminati de pus tot amestecul de cacao si lapte praf. Dupa ce se omogenizeaza ungeti o tava cu unt si rasturnati amestecul in ea. Nivelati, insistand mai mult, pana se indreapta in tava, apoi adaugati alunele. Se lasa tava cu ciocolata de casa la frigider, 12 ore si apoi se portioneaza.
Ciocolata de casa se serveste taiata in cubulete.
Reteta Ciocolata de casa a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii