Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni este un desert frantuzesc delicios ce se prepara usor si rapid. Clafoutis cu capsuni poate fi servit chiar si la micul dejun, ori langa un ceai sau cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu capsuni

Ingrediente

  • 1 1/2 cani de capsuni taiate pe jumatate
  • 2 oua
  • 2 albusuri de ou
  • 1/2 cana de faina
  • 1 1/4 cani de lapte
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 1/8 lingurita de sare
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 lingura de ulei sau unt

Mod de preparare

Clafoutis este un desert francez, la care in mod traditional se folosesc cirese coapte, intr-o compozitie asemanatoare cu a unei tarte. Pentru ca imi place intotdeauna sa experimentez noi retete culinare, am incercata sa inlocuiesc ciresele cu capsuni.

Fiindca sezonul de capsuni si cirese este aproape pe final, puteti face clafoutis si cu alte fructe, cum ar fi piersici, afine si chiar caise. Fie ca faceti clafoutis cu cirese, capsuni sau alte fructe, doar textura va fi diferita.

Se amesteca ouale impreuna cu albusurile de ou, faina, vanilie, extract de migdale, lapte, sare si 1/3 cana de zahar intr-un blender, pana la omogenizare.

Se unge o forma de copt cu diametrul de aproximativ 23 cm sau tigaie de fonta cu ulei sau unt. Se toarna aluatul in vas si se da la copt, la 180 grade Celsius, pentru 10 minute, pana cand amestecul incepe sa prinda usor aurie.

Dupa acest timp, scoateti vasul din cuptor si asezati capsuni feliate deasupra, apoi distribuiti restul de zahar. Dati la cuptor pentru inca 20-30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata.

La compozitia obtinuta mai sus, puteti adauga si un pic de iaurt grecesc (1/2 cana) amestecat cu o lingura de miere, 1/2 lingurita de vanilie si coaja de lamaie.


Seriviti clafoutis cu capsuni dimineata, alaturi de o cana de ceai sau cafea.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Salata de vinete cu ardei copt
5
Romania

Salata de vinete cu ardei copt

Retete de vara.Ador salata de vinete simpla, cu maioneza, cu dovlecel si acum si pe cea cu ardei copt.

Salata de vinete cu ardei copt