Clafoutis cu capsuni este un desert frantuzesc delicios ce se prepara usor si rapid. Clafoutis cu capsuni poate fi servit chiar si la micul dejun, ori langa un ceai sau cafea.
Clafoutis este un desert francez, la care in mod traditional se folosesc cirese coapte, intr-o compozitie asemanatoare cu a unei tarte. Pentru ca imi place intotdeauna sa experimentez noi retete culinare, am incercata sa inlocuiesc ciresele cu capsuni.
Fiindca sezonul de capsuni si cirese este aproape pe final, puteti face clafoutis si cu alte fructe, cum ar fi piersici, afine si chiar caise. Fie ca faceti clafoutis cu cirese, capsuni sau alte fructe, doar textura va fi diferita.
Se amesteca ouale impreuna cu albusurile de ou, faina, vanilie, extract de migdale, lapte, sare si 1/3 cana de zahar intr-un blender, pana la omogenizare.
Se unge o forma de copt cu diametrul de aproximativ 23 cm sau tigaie de fonta cu ulei sau unt. Se toarna aluatul in vas si se da la copt, la 180 grade Celsius, pentru 10 minute, pana cand amestecul incepe sa prinda usor aurie.
Dupa acest timp, scoateti vasul din cuptor si asezati capsuni feliate deasupra, apoi distribuiti restul de zahar. Dati la cuptor pentru inca 20-30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata.
La compozitia obtinuta mai sus, puteti adauga si un pic de iaurt grecesc (1/2 cana) amestecat cu o lingura de miere, 1/2 lingurita de vanilie si coaja de lamaie.
Seriviti clafoutis cu capsuni dimineata, alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPe linga ciorba am mai facut o portie de pizza de asta data cu miez de lapte pe linga toate celelalte bunatati :buna tare...
Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapteIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii