Clafoutis cu cirese

Azi pregatim un desert clasic frantuzesc, o prajitura cu fructe, o combinatie intre un pandispan si o clatita mai mare: Clafoutis cu cirese mari, zemoase, cu aluat aromat si presarat cu zahar pudra.

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cirese fara samburi
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 30 g unt topit
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • si zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Prajitura aceasta o poti pregati cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place! Eu am ales cirese proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon!


Unge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare. Adauga apoi faina, coaja rasa de lamaie, untul topit si laptele, putin cate putin. Mixeaza la viteza mica pana obtii o compozitie ca de clatite. Toarna compozitia in tava, peste fructe si coace prajitura cam 30 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit inainte. Micsoreaza apoi la 150 de grade si mai lasa 10 minute in cuptor, pana se incheaga bine si se rumeneste usor pe margini.


Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/UV6ontm03Yo

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc