Azi pregatim un desert clasic frantuzesc, o prajitura cu fructe, o combinatie intre un pandispan si o clatita mai mare: Clafoutis cu cirese mari, zemoase, cu aluat aromat si presarat cu zahar pudra.
Prajitura aceasta o poti pregati cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place! Eu am ales cirese proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon!
Unge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare. Adauga apoi faina, coaja rasa de lamaie, untul topit si laptele, putin cate putin. Mixeaza la viteza mica pana obtii o compozitie ca de clatite. Toarna compozitia in tava, peste fructe si coace prajitura cam 30 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit inainte. Micsoreaza apoi la 150 de grade si mai lasa 10 minute in cuptor, pana se incheaga bine si se rumeneste usor pe margini.
Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/UV6ontm03Yo
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii