Clafoutis cu cirese si migdale

Clafoutis cu cirese si migdale este un desert simplu de facut, dar delicios! Un desert pe care merita sa-l incercati in perioada cu cirese proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu cirese si migdale

Ingrediente

  • 350 g cirese fara samburi si redus la jumatate
  • 2 linguri de coniac
  • 5 oua
  • 200 g (1 cana) zahar brun
  • 90 g (3/4 cana) faina
  • un varf cutit de sare
  • 240 ml lapte
  • la temperatura camerei
  • 240 ml smantana
  • vanilie
  • Pentru topping:
  • 80 g migdale taiate marunt
  • 30 g (2 linguri) zahar pudra

Mod de preparare

Clafoutis este un desert francez cu cirese. Aceasta reteta este o combinatie intre tarta cu cirese si placinta fiind ununul dintre cele mai bune deserturi cu cirese. Textura este foarte cremoasa, iar ciresele suculente dau o dulceata aparte aluatului. 
Dupa ce se raceste, se poate taia in forma dorita si servi oricand si oriunde, neavand nevoie de furculita. Poate fi servit cu ceai sau cafea, dimineata la micul dejun.

Am ales ca topping migdale taiate marunt si zahar pudra, dar puteti alege si alte fructe, sau pur si simplu puteti faceti reteta simpla. Migdalele dau o textura aparte, iar in combinatie cu ciresele rezulta un clafoutis de vis.

Intr-un castron se amesteca ciresele impreuna cu coniacul, apoi se dau deoparte pentru aproximativ o ora.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina partea de jos si partile laterale ale nu forme de copt patrate cu latura de circa 24 cm. Preincalziti cuptorul la 180° C.

Intr-un castron puneti ouale impreuna cu zaharul si mixati pana cand amestecul devine albicios si pufos.

Adaugati faina in ploaie, amestecand usor cu o spatula, apoi puneti lapte, smantana si vanilie.

Se pune in forma de copt jumatate din compozitia obtinuta si se da la cuptor timp de 5-7 minute, pana cand se formeaza o crusta subtire.

Se scurg ciresele, se scoate forma de la cuptor si le asezati peste aluat. In acest fel, ciresele nu se vor scufunda in aluat, ajungand pe baza acestuia. Se toarna compozitia ramasa peste cirese si se coace pentru inca 20 de minute.

Dupa acest timp, scoateti clafoutis din cuptor, presarati cu migdale si zahar pudra pe deasupra.

Dati la cuptor pentru inca 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

Inainte de a servi dati pe un raft sa se raceasca.


Serviti clafoutis cu cirese si migdale dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca cu ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Desert tort 25 de arginti
Bucataras.RO

Desert tort 25 de arginti

In urma cu doua ore si 25 de ani, am ales un drum impreuna, unul cu de toate ca la shaorma, cred ca nici nu auzisem de...

Desert tort 25 de arginti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos