Clafoutis cu cirese si migdale este un desert simplu de facut, dar delicios! Un desert pe care merita sa-l incercati in perioada cu cirese proaspete.
Clafoutis este un desert francez cu cirese. Aceasta reteta este o combinatie intre tarta cu cirese si placinta fiind ununul dintre cele mai bune deserturi cu cirese. Textura este foarte cremoasa, iar ciresele suculente dau o dulceata aparte aluatului.
Dupa ce se raceste, se poate taia in forma dorita si servi oricand si oriunde, neavand nevoie de furculita. Poate fi servit cu ceai sau cafea, dimineata la micul dejun.
Am ales ca topping migdale taiate marunt si zahar pudra, dar puteti alege si alte fructe, sau pur si simplu puteti faceti reteta simpla. Migdalele dau o textura aparte, iar in combinatie cu ciresele rezulta un clafoutis de vis.
Intr-un castron se amesteca ciresele impreuna cu coniacul, apoi se dau deoparte pentru aproximativ o ora.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina partea de jos si partile laterale ale nu forme de copt patrate cu latura de circa 24 cm. Preincalziti cuptorul la 180° C.
Intr-un castron puneti ouale impreuna cu zaharul si mixati pana cand amestecul devine albicios si pufos.
Adaugati faina in ploaie, amestecand usor cu o spatula, apoi puneti lapte, smantana si vanilie.
Se pune in forma de copt jumatate din compozitia obtinuta si se da la cuptor timp de 5-7 minute, pana cand se formeaza o crusta subtire.
Se scurg ciresele, se scoate forma de la cuptor si le asezati peste aluat. In acest fel, ciresele nu se vor scufunda in aluat, ajungand pe baza acestuia. Se toarna compozitia ramasa peste cirese si se coace pentru inca 20 de minute.
Dupa acest timp, scoateti clafoutis din cuptor, presarati cu migdale si zahar pudra pe deasupra.
Dati la cuptor pentru inca 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Inainte de a servi dati pe un raft sa se raceasca.
Serviti clafoutis cu cirese si migdale dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca cu ceai.
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii