Clafoutis cu pere

Clafoutis-ul cu pere este un desert de origine franceza. Acest desert cu fructe se prepara rapid si usor din faina, oua, prafd e copt, zahar, frisca, lapte si pere.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pere
  • sare
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Perele se taie, se curata de seminte si se lasa la scurs. Se bat ouale cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul pudra. Se toarna usor laptele cu frisca lichida si se bate usor cu telul, dupa care se incorporeaza faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se bate pana se omogenizeaza bine. Se asaza feliile de pere intr-un vas uns si tapetat, se toarna compozitia peste si se orneaza cu cateva feliute de pere, dupa care se coace in cuptorul incins cca 40 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit, pudrat cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc