Clafoutis-ul cu pere este un desert de origine franceza. Acest desert cu fructe se prepara rapid si usor din faina, oua, prafd e copt, zahar, frisca, lapte si pere.
Perele se taie, se curata de seminte si se lasa la scurs. Se bat ouale cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul pudra. Se toarna usor laptele cu frisca lichida si se bate usor cu telul, dupa care se incorporeaza faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se bate pana se omogenizeaza bine. Se asaza feliile de pere intr-un vas uns si tapetat, se toarna compozitia peste si se orneaza cu cateva feliute de pere, dupa care se coace in cuptorul incins cca 40 de minute.
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrat cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Tort diplomat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii