Classic Cheesecake

Classic Cheesecake este o reteta perfecta atunci cand va doriti un cheesecake clasic, autentic. O prajitura cu branza delicioasa, pe care o puteti cu usurinta pregati.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Classic Cheesecake

Ingrediente

  • 1 kg crema de branza (gen philadelphia)
  • eu am folosit branza pentru prajituri la galetusa de la Lidl
  • 4 oua
  • 3 lg faina
  • 2 lg smantana
  • 3/4 cana zahar
  • coaja razuita de la o lamaie
  • extract vanilie- o lingurita
  • 1 pachet biscuiti digestivi - 200 gr
  • 75 gr unt topit

Mod de preparare

Avem nevoie de o tava cu peretii detasabili(de 24 sau 26 cm) iar pe fundul tavii am pus hartie de copt.Biscuitii ii sfarmam bine cu ajutorul unui robot de bucatarie apoi adaugam untul topit cu amestecam pana capata un aspect nisipos. Ii punem in tava si ii presam cu mana pana ii uniformizam.

Branza o mixam cu zaharul apoi adaugam faina,smantana,lamaia,vanilia,amestecam bine iar la urma adaugam cate 2 oua o data, pe care le batem putin cu furculita. Nu trebuie mixat mult , doar pana ce ouale se incorporaza.

Blatul de biscuiti se poata da la cuptor 10 minute la 180 grade (e optional, eu am facut ambele variante si sunt ok) dupa care turnam amestecul de branza si punem prajitura intr-o alta tava umpluta cu apa pana la jumatatea tavii si o dam la cuptor 40 minute la 180 grade iar apoi o mai lasam 20 minute la 150 grade.

Dupa ce se raceste la temperatura camerei o dam la rece minim 2 ore.

Reteta de classic cheesecake a fost propusa de luckycake.ro


Classic Cheesecake poate fi servit simplu sau cu fructe proaspete sau gem, oricum e minunat, Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide