Clatite cu dulceata de portocale si de visine este o reteta la care puteti aduce multe modificari. Atat la aluatul de clatite cat si la umplutura. In loc de dulceata de portocale si de vizine puteti folosi orice alt fel de dulceata de fructe.
Se bat ouale cu zaharul vanilat, adaugam apa sau laptele, 1-2 linguri ulei si faina in ploaie, in timp ce amestecam cu telul sa nu faca cocoloase. Intr-o tigaie se pune putin ulei, surplusul se scurge si se pune tigaia la incins. Cand s-a incins, luam cu un polonic din compozitie si turnam in tigaie. Repede rotim tigaia, pentru intinderea compozitiei si lasam cam 3 min, dupa care cu un pic de indemanare +aruncare intoarcem foaia de clatita pe partea cealalta.
Lasam tot 3 min, apoi rasturnam pe un platou sau farfurie si se umplu cu dulceata. Se servesc 2 clatite la portie, o clatita cu dulceata de visine si o clatita cu dulceata de portocale.
300 g coaja portocale,500 g zahar tos,apa 300 ml,zeama de lamaie.
Coaja de portocala, numai partea portocalie, se taie fasii cu cutitul si o lasam o zi in apa rece. Dupa o zi, punem coaja la fiert si lasam o ora. Dupa o ora, aruncam apa si punem coaja iar, la fiert.O incercam muscand din ea,cand a inceput sa se inmoaie, scoatem coaja la racit. Dupa ce s-a racit,taiem coaja de portocala in bucatele.
Intr-o oala punem 300 ml apa si 500-600 g zahar tos, lasam sa fiarba, cand a inceput sa se lege punem coaja de portocala, Lasam sa fiarbe cam 30 min si punem putina zeama de lamaie, sa nu se zahariseasca, cat sta dulceata in borcan. Punem dulceata in borcane, cat este fierbinte si imediat punem capacul.
500 g visine, 600 g zahar tos, 200 ml apa, zeama de lamaie. Punem visinele,fara samburi,intr-un castron si deasupra lor presaram 100 g zahar sa-si lase zeama. Intr-o oala punem apa la fiert cu zaharul ramas si sucul de la visine. Cand incepe sa se lege punem visinele, iar dupa o ora punem zeama de la o lamaie.
Dupa 30 min, inca fierbinte se pune in borcanele si punem capacele.
Se servesc pudrate cu zahar pudra sau topping de fructe sau topping ciocolata.
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii