Colac de Paste

Untul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand amestecul este omogen adaugam

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul
  • 300g unt
  • 250g zahar
  • 2 lg zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150ml rom
  • 350g amidon sau faina foarte fina pentru prajituri
  • 100g nuci macinate
  • 2 lg praf de copt
  • 150ml lapte
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • Ornare
  • 50g fistic
  • 50g migdale
  • 10 cuburi de zahar
  • 3 linguri miere

Mod de preparare

Untul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand amestecul este omogen adaugam tot pe rand laptele, amidonul sau faina in care ati amestecat praful de copt si nucile. Ungeti cu unt o forma rotunde de tip inel. Turnati in ea compozitia obtinuta si coaceti-o la foc potrivit.

Cand s-a rumenit uniform facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta peste tot. Cand e gata si este calduta o ungem cu un strat uniform de miere peste care presaram zahar, fistic si migdale zdrobite.

Legam colacul cu o funda colorata, il asezam pe un platou si in mijlocul lui punem ouale vopsite de Paste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc