Colomba de Paste

Se pregateste un aluat cu faina, drojdia farimitata in putina apa, galbenusurile si 100 gr. de unt moale, zaharul, coaja rasa de limiie, sarea si lapt

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g de faina
  • 100 ml lapte
  • 200 gr. unt
  • 150 gr. zahar. 6 galbenusuri
  • 150 gr. fructe glasate sau 100 gr. ciocolatã fondanta
  • 25 gr. drojdie de bere
  • 80 gr. migdale cojite
  • coaja rasa de la o lamiie
  • putina sare
  • zahar tos

Mod de preparare

Se pregateste un aluat cu faina, drojdia farimitata in putina apa, galbenusurile si 100 gr. de unt moale, zaharul, coaja rasa de limiie, sarea si laptele caldut. Se lasa sa se dospeasca cam o jumatate de ora, apoi se mai framinta aluatul adaugind untul rimas, ciocolata sau fructele glasate. Se pune intr-o forma de porumbel si se mai lasa sa se dospeasca o jumatate de ora. Se unge cu un galbenus si se presara zaharul tos si migdalele. Se pune la cuptorul incins (190 °C) 20 de minute, apoi se acopera cu hirtie de cuptor si, in sfirsit, se mai coace 20-25 de minute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci