Se freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de moale si se lasa 10-15 minut
Se freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de moale si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se intinde apoi o foaie de ½ cm, se taie fisii cu care se imbraca formele speciale(cornete), se ung cu ou si se pun la copt. Cind rulourile sint coapte se scot si dupa ce s-au racit se umplu cu frisca sau cu crema. Pentru crema se pune la fiert laptele, se adauga apoi treptat in el ouale dinainte frecate cu zaharul si faina, amestecind cu lingura pina ce se ingroasa. Cind se raceste, se adauga praful de vanilie si untul frecat spuma.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii