Se freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de moale si se lasa 10-15 minut
Se freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de moale si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se intinde apoi o foaie de ½ cm, se taie fisii cu care se imbraca formele speciale(cornete), se ung cu ou si se pun la copt. Cind rulourile sint coapte se scot si dupa ce s-au racit se umplu cu frisca sau cu crema. Pentru crema se pune la fiert laptele, se adauga apoi treptat in el ouale dinainte frecate cu zaharul si faina, amestecind cu lingura pina ce se ingroasa. Cind se raceste, se adauga praful de vanilie si untul frecat spuma.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii