Cornuri cu nuci si visine

Cornurile se taie rondele de grosimea unui deget si se pun intr-un castron. Nuca se amesteca cu zaharul pudra. Compotul se strecoara, se scurge bine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cornuri simple cu unt
  • 80 g nuca macinata
  • 40 g zahar pudra
  • un borcan mare de compot de visine fara samburi
  • (netto 350-400 g)
  • coaja de lamaie
  • 1 baton de vanilie
  • 80 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 40 g zahar tos
  • 40 g unt/margarina

Mod de preparare

Cornurile se taie rondele de grosimea unui deget si se pun intr-un castron. Nuca se amesteca cu zaharul pudra. Compotul se strecoara, se scurge bine si se aleg 15-20 visine pentru decor. Lamaia se tine sub apa fierbinte, se cresteaza si se ia din coaja cu instrumentul de curatat cartofi. Batonul de vanilie se desface si se ia cu varful cutitului pasta de vanilie din interior, apoi se pune cu tot cu coaja de vanilie in lapte si se da in clocot. Luam de pe foc si lasam 10 minute acoperit sa se odihneasca. Intre timp galbenusurile se amesteca pe vasul bain-marie (vasul cu aburi), iar albusele se bat spuma tare impreuna cu zaharul tos. Punem treptat cate un polonic din compozitie, apoi se pune pe vasul cu aburi si amestecand continuu, la foc mic se tine pana se ingroasa (nu se fierbe, pentru ca oul se va umfla!!!) Se dau in clocot impreuna cu cornurile, se amesteca incet si lasam sa se raceasca putin (laptele este absorbit de cornuri). Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se unge un vas Jena sau o tava, cu un strat gros de unt sau margarina, iar restul de unt sau margarina se topeste. Se presara vasul cu 2 linguri de nuca indulcita, se pune jumatate din compozitia cu cornuri, se presara cu nuca indulcita, apoi visinele fara samburi si din nou restul de nuca indulcita. Deasupra se pune si se formeaza restul de compozitie cu cornuri, turnam untul sau margarina topita, apoi punem pe raftul din mijloc al cuptorului preincalzit si coacem 35-40 minute.Dupa ce scoatem din cuptor, lasam 10 minute sa se racoreasca, apoi deasupra presaram zahar pudra cu vanilie sau scortisoara. Se serveste caldut, dar nu fierbinte, dar si rece este foarte bun. Nu este foarte consistent, este potrivit langa supe. In loc de nuca se poate folosi si mac. Se serveste cu glazura de visine

Alte retete culinare recomandate

Dulceata de smochine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Islere
1
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Islere

Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.

Islere
Ceai cu lamaie
2
Ceaiuri

Ceai cu lamaie

Se pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...

Ceai cu lamaie
Pachetele de primavara cu foi de orez
3
Aperitive cu legume

Pachetele de primavara cu foi de orez

Un gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si...

Pachetele de primavara cu foi de orez
Furnici in copac
4
Paste si pizza

Furnici in copac

Pentru retete dietetice! E prima data cand am incercat reteta si mi-a placut! Cred ca merita incercata !

Furnici in copac
Capsuni la borcan
5
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Parteneri
Prajitura cu cirese si crema de branza
Bucataras.RO

Prajitura cu cirese si crema de branza

Am gasit aceasta reteta pe blogul Laurei Adamache (multumesc mult pentru reteta) si m-a cucerit definitiv . Pozele spuneau...

Prajitura cu cirese si crema de branza
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii