Cornurile se taie rondele de grosimea unui deget si se pun intr-un castron. Nuca se amesteca cu zaharul pudra. Compotul se strecoara, se scurge bine
Cornurile se taie rondele de grosimea unui deget si se pun intr-un castron. Nuca se amesteca cu zaharul pudra. Compotul se strecoara, se scurge bine si se aleg 15-20 visine pentru decor. Lamaia se tine sub apa fierbinte, se cresteaza si se ia din coaja cu instrumentul de curatat cartofi. Batonul de vanilie se desface si se ia cu varful cutitului pasta de vanilie din interior, apoi se pune cu tot cu coaja de vanilie in lapte si se da in clocot. Luam de pe foc si lasam 10 minute acoperit sa se odihneasca. Intre timp galbenusurile se amesteca pe vasul bain-marie (vasul cu aburi), iar albusele se bat spuma tare impreuna cu zaharul tos. Punem treptat cate un polonic din compozitie, apoi se pune pe vasul cu aburi si amestecand continuu, la foc mic se tine pana se ingroasa (nu se fierbe, pentru ca oul se va umfla!!!) Se dau in clocot impreuna cu cornurile, se amesteca incet si lasam sa se raceasca putin (laptele este absorbit de cornuri). Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se unge un vas Jena sau o tava, cu un strat gros de unt sau margarina, iar restul de unt sau margarina se topeste. Se presara vasul cu 2 linguri de nuca indulcita, se pune jumatate din compozitia cu cornuri, se presara cu nuca indulcita, apoi visinele fara samburi si din nou restul de nuca indulcita. Deasupra se pune si se formeaza restul de compozitie cu cornuri, turnam untul sau margarina topita, apoi punem pe raftul din mijloc al cuptorului preincalzit si coacem 35-40 minute.Dupa ce scoatem din cuptor, lasam 10 minute sa se racoreasca, apoi deasupra presaram zahar pudra cu vanilie sau scortisoara. Se serveste caldut, dar nu fierbinte, dar si rece este foarte bun. Nu este foarte consistent, este potrivit langa supe. In loc de nuca se poate folosi si mac. Se serveste cu glazura de visine
Alte retete culinare recomandate
Dulceata de smochine
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiM-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...
Somloi by InaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii