Cornuri cu nuci si visine

Cornurile se taie rondele de grosimea unui deget si se pun intr-un castron. Nuca se amesteca cu zaharul pudra. Compotul se strecoara, se scurge bine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cornuri simple cu unt
  • 80 g nuca macinata
  • 40 g zahar pudra
  • un borcan mare de compot de visine fara samburi
  • (netto 350-400 g)
  • coaja de lamaie
  • 1 baton de vanilie
  • 80 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 40 g zahar tos
  • 40 g unt/margarina

Mod de preparare

Cornurile se taie rondele de grosimea unui deget si se pun intr-un castron. Nuca se amesteca cu zaharul pudra. Compotul se strecoara, se scurge bine si se aleg 15-20 visine pentru decor. Lamaia se tine sub apa fierbinte, se cresteaza si se ia din coaja cu instrumentul de curatat cartofi. Batonul de vanilie se desface si se ia cu varful cutitului pasta de vanilie din interior, apoi se pune cu tot cu coaja de vanilie in lapte si se da in clocot. Luam de pe foc si lasam 10 minute acoperit sa se odihneasca. Intre timp galbenusurile se amesteca pe vasul bain-marie (vasul cu aburi), iar albusele se bat spuma tare impreuna cu zaharul tos. Punem treptat cate un polonic din compozitie, apoi se pune pe vasul cu aburi si amestecand continuu, la foc mic se tine pana se ingroasa (nu se fierbe, pentru ca oul se va umfla!!!) Se dau in clocot impreuna cu cornurile, se amesteca incet si lasam sa se raceasca putin (laptele este absorbit de cornuri). Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se unge un vas Jena sau o tava, cu un strat gros de unt sau margarina, iar restul de unt sau margarina se topeste. Se presara vasul cu 2 linguri de nuca indulcita, se pune jumatate din compozitia cu cornuri, se presara cu nuca indulcita, apoi visinele fara samburi si din nou restul de nuca indulcita. Deasupra se pune si se formeaza restul de compozitie cu cornuri, turnam untul sau margarina topita, apoi punem pe raftul din mijloc al cuptorului preincalzit si coacem 35-40 minute.Dupa ce scoatem din cuptor, lasam 10 minute sa se racoreasca, apoi deasupra presaram zahar pudra cu vanilie sau scortisoara. Se serveste caldut, dar nu fierbinte, dar si rece este foarte bun. Nu este foarte consistent, este potrivit langa supe. In loc de nuca se poate folosi si mac. Se serveste cu glazura de visine

Alte retete culinare recomandate

Dulceata de smochine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori