Coronita cu migdale este o reteta foarte gustoasa si usor de pregatit. Pentru prepararea ei aveti nevoie de stafide, migdale, lapte, faina, zahar, oua si unt.
Coronita cu migdale este o reteta foarte gustoasa si usor de pregatit. Pentru prepararea acestei prajituri se lasa la inmuiat stafidele in rom. Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, laptele, oul, untul, zaharul vanilat, sarea, coaja rasa de lamaie si zaharul. Se lasa la crescut 30 minute. Pentru umplutura se da in clocot 125 gr frisca, apoi se amesteca cu migdalele macinate, mierea, 1 lingura unt, putina coaja rasa de lamaie si 300 gr masa de martipan. In final se adauga stafidele. se mai framanta aluatul, apoi se intinde din el o foaie dreptunghiulara si se asaza deasupra umplutura. Se ruleaza pe latura scurta, apoi se asaza intr-o forma de inel unsa si se lasa la copt 45 de minute. Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge coronita cu putin lapte, se presara 4 linguri fulgi de migdale si 2 linguri zahar. Se cresteaza la intervale de 5 cm si se coace cca 35 de minute.
Coronita cu migdale se serveste dupa ce s-a racit.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii