Pentru a prepara aceasta reteta de cosulet cu fructe sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, frisca, zahar, rom, galbenusuri, lapte, vanilie, faina de cartofi, unt, fructe.
Se amesteca bine impreuna apa, faina si sarea ; se intinde o foaie de grosimea creionului si peste ea untul in strat uniform ; se impatura in forma de plic si se pune la rece pentru 20—30 min. Se repeta operatia de intindere si impaturire a foii de trei ori, de fiecare data lasandu-se sa stea 20—30 min la rece.
Se intinde o foaie rotunda cu care se imbraca o forma de tort, trecand marginea foii peste marginea formei. Se coace la foc potrivit pana ce capata culoare galbuie. Se scoate din cuptor si cu un cutit foarte ascutit se taie marginea aluatului ce trece peste marginea cercului, se scoate usor cercul, se trage fundul formei si se aseaza cosuletul obtinut pe o farfurie.
Pentru crema, se fierbe laptele cu vanilia si zaharul. Dupa ce da un clocot, se acopera si se trage la marginea masinii.
Se freaca intr-un castron galbenusurile, adaugand cate putin din lapte si amestecand mereu pana se pune tot laptele, apoi se adauga faina de cartofi, care mai intai a fost amestecata cu putin din compozitia de galbenusuri si lapte. Se toarna totul intr-o cratita asezata intr-un vas cu apa clocotita, pus la foc, si se amesteca neincetat pana se face ca o pasta moale. Se ia cratita de pe foc, se adauga untul, se amesteca bine si se da la rece.
Cu 15—20 min inainte de a se servi se intinde crema pe fundul cosuletului, iar peste ea se pun fructele spalate si scurse (se tin o ora in strecuratoare), presarate cu zahar si stropite cu rom. Peste fructe se aseaza frisca garnisita cu cateva fructe.
Cosuletul se poate prepara cu o zi doua mai inainte, iar umplutura se pune inainte de a fi servit.
Alte retete recomandate:
Prajitura insiropata
Prajitura cu ciocolata si musli
Prajitura cu ciocolata
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii