Cosulet cu fructe

Pentru a prepara aceasta reteta de cosulet cu fructe sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, frisca, zahar, rom, galbenusuri, lapte, vanilie, faina de cartofi, unt, fructe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 2 linguri apa rece putin indulcita
  • putina sare
  • 250 g frisca
  • zahar
  • rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 pahar lapte
  • 4 linguri zahar
  • vanilie
  • faina de cartofi
  • 50 g unt
  • Fructe de sezon:
  • 600 g capsuni sau fragi
  • visine
  • caise
  • struguri.

Mod de preparare

Se amesteca bine impreuna apa, faina si sarea ; se intinde o foaie de grosimea creionului si peste ea untul in strat uniform ; se im­patura in forma de plic si se pune la rece pentru 20—30 min. Se repeta operatia de intindere si impaturire a foii de trei ori, de fie­care data lasandu-se sa stea 20—30 min la rece.

Se intinde o foaie rotunda cu care se imbraca o forma de tort, trecand marginea foii peste marginea formei. Se coace la foc potrivit pana ce capata culoare galbuie. Se scoate din cuptor si cu un cutit foarte ascutit se taie marginea aluatului ce trece peste marginea cercului, se scoate usor cercul, se trage fundul formei si se aseaza cosuletul obtinut pe o farfurie.

Pentru crema, se fierbe laptele cu vanilia si zaharul. Dupa ce da un clocot, se acopera si se trage la marginea masinii.

Se freaca intr-un castron galbenusurile, adaugand cate putin din lapte si amestecand mereu pana se pune tot laptele, apoi se adauga faina de cartofi, care mai intai a fost amestecata  cu putin din compozitia de galbenusuri si lapte. Se toarna totul intr-o cratita asezata intr-un vas cu apa clocotita, pus la foc, si se amesteca neincetat pana se face ca o pasta moale. Se ia cratita de pe foc, se adauga untul, se amesteca bine si se da la rece.

Cu 15—20 min inainte de a se servi se intinde crema pe fundul cosuletului, iar peste ea se pun fructele spalate si scurse (se tin o ora in strecuratoare), presarate cu zahar si stropite cu rom. Peste fructe se aseaza frisca garnisita cu cateva fructe.


Cosuletul se poate prepara cu o zi doua mai inainte, iar umplutura se pune inainte de a fi servit.
Alte retete recomandate:
Prajitura insiropata
Prajitura cu ciocolata si musli
Prajitura cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Cheesecake cu jeleu de piersici
Bucataras.RO

Cheesecake cu jeleu de piersici

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...

Cheesecake cu jeleu de piersici
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola