Cosulete de Ciocolata cu Crema de Cocos

Azi va prezentam o reteta inedita de prajitura cu ciocolata si crema de cocos cu mascarpone Ceva Fin de la Delaco. Un deliciu!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cosulete de Ciocolata cu Crema de Cocos

Ingrediente

  • Pentru 10-12 bucati cosulete ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 10-12 bucati  forme de muffins (din hartie) cu diametrul de 5.5 cm
  • Pentru crema:
  • 250 g Mascarpone Ceva Fin – Delaco
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g nuca cocos
  • 50 ml lichior de caise (se poate folosi si alta variant de lichior)
  • 1 plic zahar vanilat
  • fructe pentru ornat (kiwi
  • portocale
  • capsuni …)

Mod de preparare

Azi va prezentam o  reteta inedita de prajitura cu ciocolata si crema de mascarpone Ceva Fin de la Delaco. Un deliciu!

Preparare cosulete:

Topim ciocolata pe baie de aburi avand grija ca temperatura acesteia sa nu fie prea mare. Probam punand din ciocolata topita pe mana. Luam cate un cosulet de hartie si o pensulam cu ciocolata pe interior apoi o lasam la rece pentru circa 15 minute dupa care mai dam cu ajutorul pensulei un strat de ciocolata si iar punem la rece. Repetam pensularea cu ciocolata de cel putin trei ori dar se poate si de mai multe ori aplica strat de ciocolata doar ca atunci vom obtine un cosulet mai solid. Dupa ce aplicam ciocolata pe toate cosuletele de hartie le lasam la rece pentru cateva ore bune (sau chiar peste noapte), apoi desprindem usor hartia avand grija sa nu  rupem marginea cosuletelor.

Preparare crema:

Punem intr-un vas mai adanc crema de mascarpone , zaharul pudra, zaharul vanilat si amestecam cu mixerul pret de cateva minute. Adaugam 50 ml lichior si continuam sa amestecam adaugand treptat si nuca de cocos. Se amesteca pana crema se omogenizeaza cu nuca de cocos apoi o lasam pentru 15 minute la rece.

Reteta oferita de: http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/deserturi-rapide/cosulete-de-ciocolata-cu-crema-de-cocos.html


Umplem cosuletete de ciocolata cu crema de mascarpone si cocos inainte de a le servi si le ornam cu fructe dupa placul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide