Cremes de post

Cremesul de post este un desert cunoscut si indragit. Acum te poti bucura de aceasta delicioasa prajitura de casa si in perioada postului.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cremes de post

Ingrediente

  • 2 foi de aluat foetaj 25x40 cm
  • 2 budinci de vanilie dr.Oetker
  • 100g margarina pt prajituri
  • 1/4 lingurita vanilie macinata
  • 850 ml lapte de soia
  • 5 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • visine (optional)

Mod de preparare

Se prepara budinca. Se pune praful de budinca(amandoua) intr-un castronel, se aduga zaharul+zaharul vanilat si cateva(10-12) linguri din laptele rece. Se amesteca bine, pana nu mai ramane nici o cocoloasa.

Restul de lapte se pune la fiert. Cand acesta incepe a fierbe usor, se aduga amestecul de mai sus, si se invarte continuu pana se ingroasa budinca. Se da la racit intr-un castron, in care apoi puteti mixa.
Cand s-a racit budinca putin (dar nu de tot) adaugati margarina taiata cubulete (la temperatura camerei) si mixati. Apoi adaugati vanilia macinata, mixati cateva secunde. Chestia cu mixatul, o repetati din cand in cand (inca de vre-o 5-6 ori), pana se raceste budinca. Dupa ce s-a racit puteti amesteca in ea visine proaspete sau din compot, dar sa fie scurse bine de zeaama.

Se coc foile de foetaj pe hartie de copt la 180C, pana devin aurii. Foile se vor umfla. Imediat ce le scoateti din cuptor, puneti o foaie de hartie de bucatarie peste foaie si apasati usor pe ea. Atentie la aburul care iese din foaie-ARDE!
Foile se racesc relativ repede. Umpleti foile cu crema de vanilie, apoi puneti cremsnitul la rece. Se lasa vreo cateva ore. Inainte de servire, pudrati cu zahar pudra. Se taie foarte usor, si e super gustos de la vanilie..


Serviti cremesul de post pudrat cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Budinca de gris
1
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
2
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
5
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii