Cremes Somogyi

Foaie: batem spuma 10 dkg de zahar pudra, 2 galbenusuri si 5 dkg de margarina. Amestecam 20 dkg de faina cu ½ pachet de praf de copt si incorporam

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 25 dkg margarina sau unt
  • 45 dkg zahar pudra
  • 38 dkg faina
  • 1 pachet praf de cipt
  • 5 dl lapte
  • 1 bucata coaja de lamaie
  • 10 dkg nuca macinata
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 tableta ciocolata de menaj

Mod de preparare

Foaie: batem spuma 10 dkg de zahar pudra, 2 galbenusuri si 5 dkg de margarina. Amestecam 20 dkg de faina cu ½ pachet de praf de copt si incorporam in crema de spuma, apoi adaugam 1-2 linguri de lapte si coaja de lamaie. Framantam bine si coacem 2 foi. Piscot: amestecam 6 galbenusuri cu 20 dkg zahar pudra, apoi adaugam 10 dkg de nuci macinate, 8 dkg de faina, jumatate de pachet de praf de copt, cafeaua macinata, lingura de praf de cacao si framantam amestecul, la sfarsit incorporam spuma cu grija si coacem pe hartie de copt. Crema: fierbem 10 dkg de faina in 5 dl lapte. Batem spuma 20 dkg de margarina si 15 dkg de zahar pudra, amestecam cele doua creme, la final adaugam o lingura de praf de cacao. Montam prajitura dupa ce piscotul s-a racit. Punem intre doua foi piscotul si crema. Deasupra glazuram cu ciocolata topita.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Dulceata cu visine

Compot de visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori