Cremsnit cu foi facute in casa

Cremsnitul sau cremesul, cum vrem sa-l numim, imi place tare mult, insa imi cere destul de mult timp sa-l pregatesc, deoarece imi place sa-mi fac eu foile.

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cremsnit cu foi facute in casa

Ingrediente

  • Aluat pentru 2 foi:
  • 600 gr faina
  • 1 lingura untura
  • 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura bicarbonat
  • 1 lingurita sare
  • apa,cat e necesar
  • Pentru uns:
  • 200 gr Faina
  • 3 linguri Untura
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 1 pastaie de Vanilie
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Din ingrediente se framanta un aluat bine lucrat si usor de intins. Se imparte in doua parti,se intind foi. Untura se amesteca cu faina si se imparte si aceasta in doua parti. Fiecare foaie se intinde si se unge cu untura amestecata cu faina. Se ruleaza foarte strans.


Ridicam sulul de la un capat si il pliem. Se intinde apoi iar foaie de marimea tavii.Coacem foile pe dosul tavii unse cu foarte putin ulei. Manevram foile cu grija deoarece sunt fragile, se sfarma repede.


Crema: Amestecam praful de budinca in lapte,adaugam galbenusurile batute cu zahar. Pastaia de vanilie se taie si se scot semintele care se pun in lapte. Fierbem crema la foc mic pana cand se ingroasa. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul taiat cuburi.Amestecam bine si acoperim crema cu o folie alimentara. Lasam crema sa se raceasca.


Pentru a monta cremsnitul procedam astfel: Pe o foaie intindem crema in strat uniform. Peste crema intindem frisca batuta. Deasupra punem cea de a doua foaie pe care am sfaramat-o. Pudram cu zahar pudra vanilinat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide