Se face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga faina, ouale batute cu zaha
Se face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga faina, ouale batute cu zaharul esentele si coaja de portocale. Se framanta la loc cald si se adauga laptele caldut. La sfarsit turnam treptat si uleiul caldut si framantam pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in bucati egale, rotunde si se mai lasa la crescut. Se pune in mijloc umplutura dupa care se strang marginile la gura ca la un sac (vezi imagine) apoi apesi usor in mijloc pentru a acoperi umplutura. Se cresteaza marginile si se rasucesc in sens invers formand astfel o floare. Pentru a nu se lipi cutitul de aluat il puteti da prin ulei sau se poate chiar folosi o foarfeca de bucatarie. Se ung cu ou batut si se mai lasa cateva minute la crescut. Se coc pe o tava tapetata .
Se servesc reci
Alte retete de prajituri recomandate:
Placinta cu dovleac Ciocolata de casa
Lapte de pasare
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii