Cuibi de viespi facuti de bunica

Cuibi de viespi facuti de bunica este reteta clasica a rulourilor delicioase si fragede, cu aroma de vanilie. Cuibii de viespi pot fi umpluti si cu nuca sau stafide, dupa preferinte.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cuibi de viespi facuti de bunica

Ingrediente

  • 4 oua
  • 240 gr. zahar
  • 300 ml. lapte
  • 500 gr. faina
  • 20 gr. drojdie
  • 1/2 baton vanilie
  • 200 gr. unt

Mod de preparare

Amestecam putina faina cu 20 gr. de drojdie si 150 ml. lapte incalzit putin lasand la dospit cateva minute. (putem adauga si un praf de zahar pentru a ajuta procesul). Cand compozitia a inceput sa creasca adaugam restul de faina, restul de lapte -150 ml, 4 galbenusuri si 2 linguri de zahar -40 gr. Le amestecam pana se omogenizeaza, dupa care intindem aluatul format aproximativ de latimea degetului. Amestecam untul cu zaharul ramas -200 gr impreuna cu 1/2 baton de vanilie.

Crema astfel obtinuta o intindem peste aluat, dupa care il rulam si taiem in bucati de latimea a doua degete.

Lasam la dospit inca o ora pe tava tapetata cu hartie de copt, dupa care ii punem in cuptorul preincazit. Coacem pana devin frumosi, aurii.

Ca sa devina si mai pufosi, la jumatatea timpului de coacere ungem cu jumatate de pahar cu lapte amestecat cu un plic de zahar vaniliat. Optional in crema putem sa adaugam stafide sau nuci macinate.


Putem servi cuiburile de viespi calde sau reci dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori