Branza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe. Faina se cerne impreuna cu amidonul si sarea. Daca branza nu e prea "f
Branza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si sarea.
Daca branza nu e prea "finuta" se trece prin sita.
Branza, smantana si untul se freaca pana ce devin o crema omogena. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca bine. (1)
Se adauga apoi galbenusurile, amestecul de faini si zeama de lamaie, amestecand bine dupa fiecare. (2)
Albusurile se mixeaza putin, se adauga tartar-ul si se mixeaza, se adauga si zaharul, in 2-3 reprize si se mixeaza pana devine o spuma tare (ca la bezele). (3)
Peste albusuri se toarna amestecul cu branza, in 3 reprize, amestecand bine de fiecare data (in special dupa prima repriza, sa nu ramana "bulgari" de albus).
Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, se aseaza in tava de aragaz in care se toarna apoi apa fierbinte si se coace la 160 C pt. 60-70 min. sau pana devine aurie.
Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ce s-a racit bine se taie; se poate si pudra cu zahar.
Pofta buna!
Reteta "Cuburi" pufoase a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Tort de ziua indragostitilor,
Tort de Valentine's day,
Inimioare din blat de pandispan cu nuca
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciFoarte mult mi-a plăcut cum a ieșit acest cozonac cu aluat opărit și umplutură de cacao cu nucă! Aluatul opărit...
Desert cozonac cu aluat oparitIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii