Branza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe. Faina se cerne impreuna cu amidonul si sarea. Daca branza nu e prea "f
Branza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si sarea.
Daca branza nu e prea "finuta" se trece prin sita.
Branza, smantana si untul se freaca pana ce devin o crema omogena. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca bine. (1)
Se adauga apoi galbenusurile, amestecul de faini si zeama de lamaie, amestecand bine dupa fiecare. (2)
Albusurile se mixeaza putin, se adauga tartar-ul si se mixeaza, se adauga si zaharul, in 2-3 reprize si se mixeaza pana devine o spuma tare (ca la bezele). (3)
Peste albusuri se toarna amestecul cu branza, in 3 reprize, amestecand bine de fiecare data (in special dupa prima repriza, sa nu ramana "bulgari" de albus).
Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, se aseaza in tava de aragaz in care se toarna apoi apa fierbinte si se coace la 160 C pt. 60-70 min. sau pana devine aurie.
Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ce s-a racit bine se taie; se poate si pudra cu zahar.
Pofta buna!
Reteta "Cuburi" pufoase a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Tort de ziua indragostitilor,
Tort de Valentine's day,
Inimioare din blat de pandispan cu nuca
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii