Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea

Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea sunt o gustare delicioasa. Briosele cu ciocolata merg de minune a fi servite langa sosul de cafea.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 bucati:
  • 100g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 60g unt
  • 15g zahar brun
  • 4 patratele de ciocolata neagra
  • 10g cacao neagra
  • 1 ou
  • 1 plic de cafea solubila
  • 1 plic zahar vanilat
  • 70 ml lapte.
  • Pentru sos:
  • 1 lingura esenta de cafea Dr.Oetker
  • 1 lingura whisky cream
  • 1 galbenus
  • 3-4 linguri de zahar pudra.

Mod de preparare

Preparare:

1. Amesteca untul cu zaharul brun pana cand obtii o crema.
2. Bate oul cu zaharul vanilat si cafeaua solubila.

3. Incorporeaza totul in crema de unt, adauga putin cate putin faina si cacaua cernute, alternand cu lapte caldut. Eu am incalzit o cana cu lapte si am pus treptat, cate o lingura, pana am numarat 7 linguri si mi-am dat seama ca e gata compozitia, pentru ca v-am spus la inceput, in reteta era trecut gresit 700ml lapte.

Amesteca pana capata o consistena omogena.

4. Unge cu unt pe interior 4 forme si umplele pe trei sferturi cu compozitia de mai sus.
5. Asaza cate un patratel de ciocolata-Schogetten e cea mai potrivita, patratelele sunt gata rupte :P- in mijlocul cupcakesului.

6. Pune formele in cuptorul reglat la 190 de grade pentr aproximativ 20 de minute.

Buna-i ciocolata, nici macar nu s-a topit...

7. Intre timp, amesteca galbenusul cu zaharul, esenta de cafea si lichiorul, pana cand devine spumos.
8. Scoate prajiturile din forme, presara-le cu zahar pudra si cafea solubila sau cacao si serveste-le cu sosul de cafea.


Eu am scos o singura prajitura din forma, pe celelalte le-am lasat si am turnat sos peste ele...s-au inmuiat si au fost delicioase, cu arome puternice de cafea si crema de whisky ;-)


Ce frumos ar fi fost sa servim un cupcakes de ciocolata cu sos de cafea cu ochii pe acest ceas: http://shabbychicshop.ro/ceasuri/849-ceas-cu-briosa-ciocolata.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide