Cupcakes rosii ca de catifea

Red Velvet Cupcakes sau Cupcakes rosii ca de catifea sunt niste briose delicioase imbracate cu o crema de branza foarte fina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cupcakes rosii ca de catifea

Ingrediente

  • Aluat
  • · 2 oua
  • · 100 gr zahar
  • · semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • · 100 ml lapte
  • · 1 lingurita otet
  • · 100 gr unt
  • topit
  • · o lingurita suc concentrat de sfecla rosie
  • · 130 gr faina
  • · 10 gr cacao pudra
  • · ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • · 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • · 200 gr crema de branza Philadelphia
  • · 150-200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (depinde cat doresti sa fie de dulce)
  • · 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Red Velvet Cupcakes sau Cupcakes rosii ca de catifea sunt niste briose delicioase imbracate cu o crema de branza foarte fina.
Prima data trebuie sa incingi cuptorul la 180°C.

Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si semintele de vanilie. Incorporeaza laptele urmat de otet, unt topit si sucul de sfecla rosie (acesta trebuie sa fie concentrat, adica il puteti fierbe pana se mai evapora un pic). Amesteca faina cu cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide. Imparte aluatul in forme de briose din silicon sau intr-o tava de briose si da la copt 20-25 minute. Lasa briosele sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate frisca lichida intr-un vas. In alt vas bate crema de branza cu zaharul pudra apoi adauga frisca batuta si amesteca pana la omogenizare. Decoreaza briosele cu crema.


Cupcakes rosii ca de catifea se servesc ca si desert impruna cu o cafea sau un pahar de racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Laura Cuisine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
1
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
2
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
3
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
4
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
5
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii