Desert cu mandarine

Pentru acest desert aveti nevoie de oua, cacao, zahar, unt, compot de mandarine, faina, scortisoara, lamaie si gem.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 30 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 1 cutie mica compot de mandarine
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita prafd e copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Pentru decor:
  • 2 linguri gem de portocale
  • 1 lingura rom
  • nuca de cocos
  • 2 mandarine
  • glazura de ciocolata

Mod de preparare

Se scurg mandarinele din compot. Untul se bate cu zaharul, se adauga cacaua, scortisoara, galbensurile, coaja de lamaie si se omogenizeaza bine. Se adauga sucul de la compot, faina si praful de copt. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma ingusta si inalta. Se toarna 2 treimi din aluat, se acopera cu mandarinele din compot, apoi se pune aluatul ramas. Se introduce tava in cuptorul incins, cca 45 de minute. Se amesteca gemul cu romul si se unge prajitura cu acest amestec. Se presara cu nuca de cocos, apoi se lasa la racit.


Se decoreaza cu felii de mandarine, trecute pe jumatate prin glazura de ciocolata cu fulgi de cocos.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Tiramisu
Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc