Kinder Pingui
Desertul Kinder Pingui este o prajitura delicioasa cu blat de cacao si crema de frisca. Facem 2 blaturi astfel: galbenusurile le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma cremoasa. Faina o amestecam cu praful de copt, grisul si cacaoa si adaugam la crema de galbenusuri. Adaugam apoi treptat laptele, uleiul si mierea. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet cu o lingura de lemn in amestecul de galbenusuri. Turnam amestecul intr-o tava (23/33) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute.
Intre timp vom pregati crema. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina scursa de apa in care am hidratat-o. Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat. Lasam la rece pana cand se intareste putin.
Intindem jumatate din crema pe un blat (racit) si dam din nou la rece, timp in care vom pregati prima glazura. Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Turnam peste crema si intindem usor avand grija sa nu se amestece cu crema. Dam din nou la rece pana se intareste glazura, apoi intindem cealalta jumatate din crema, acoperim cu al doilea blat si intindem uniform a doua glazura, care o pregatim exact la fel ca si prima glazura, doar ca o intindem calda. Prajitura dam din nou la rece pana se intareste glazura de deasupra.
Desertul Kinder Pingui se taie cu un cutit bine ascutit si umezit cu apa fierbinte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii