Diplomat cu ciocolata

Diplomat cu ciocolata este o reteta de prajitura deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta de diplomat tebuie sa folositi un pachet de piscoturi.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Diplomat cu ciocolata

Ingrediente

  • 300 g ciocolata de menaj
  • 4 linguri cacao
  • 500 ml lapte
  • 3 pliculete gelatina
  • 5 oua
  • 250 g unt
  • 2 cani zahăr
  • 500 ml friscă lichida
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 50 g ciocolata de menaj rasa pentru decor

Mod de preparare

1. Am pus mai intai gelatina la inmuiat în 150 ml de apa. Am batut bine 200 ml de frisca si am lasat-o la frigider.
2. Am frecat galbenusurile cu untul moale si albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul. 3. Am pus intr-o cratiţă pe foc 200 ml lapte, ciocolata de menaj rupta bucati si cacaua. Dupa ce a dat in clocot, am luat-o de pe foc si am amestecat bine pana s-a omogenizat.
4. Am adaugat galbenusurile cu untul, gelatina topita si am amestecat pana totul s-a incorporat bine. La final, am adaugat albusurile batute spuma tare si frisca de la frigider.
5. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili am asezat piscoturi inmuiate in restul de lapte pe fund si pe margini. Am turnat crema de frisca cu ciocolata si am dat la rece patru ore.
6. Am scos inelul de la forma si am ornat cu frisca ramasa batuta si am decorat cu ciocolata de menaj rasă. Daca vrei sa ai fulgi de ciocolata mai mari, ciocolata trebuie sa fie mai moale.


Diplomat cu ciocolata se serveste ca desert dupa ce a stat cateva ore la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Marianei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa