MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!
Incepem cu crema:
Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel.
Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta.
Adaugam aceasta compozitie peste laptele fierbinte din oala si amestecam cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie si lasam crema la racit.
Blat:
Batem albusurile spuma impreuna cu indulcitorul, apoi adaugam galbenusurile.
Turnam in ploaie laptele praf degresat, taratele de ovaz, nessul, praful de copt si esenta de rom si amestecam usor cu o lingura de lemn.
Tapetam tava cu hartie de copt (eu am pus intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam la cuptor pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.
La fel procedam si cu a 2-a foaie de blat.
Lasam blaturile la racit apoi punem primul blat pe o tava si il insiropam (pt sirop amestecam apa, indulcitor si esenta de rom). Adaugam crema si al 2-lea blat pe care il insiropam.
Glazura:
Topim pe baie de aburi ciocolata si o amestecam cu 2-3 de lapte pana cand se leaga. Turnam glazura peste tort si dam la frigider.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii