Eclere cu ciocolata

Aluat pentru eclere este chiar usor de preparat. Odata ce il faci vei vedea ca poti sa-ti prepari niste eclere cu ciocolata delicioase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Eclere cu ciocolata

Ingrediente

  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 5 oua
  • sare
  • budinca de vanilie
  • ciocolata de menaj
  • frisca

Mod de preparare

Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca bine, pana se incorporeaza toata faina. Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale unul cate unul pana le punem pe toate. Se pun cu ajutorul unui pos cu sprit in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute la inceput apoi la foc mic. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic. Se umple eclerele cu crema de vanilie, nes sau frisca.


Eclerele se glazureaza cu ciocolata topita sau cu glazura cumparata din comert. Gogoselele se pot face si rotunde si se pot umple cu diverse creme: branza, pateu, carne etc si devin un aperitiv pentru musafirii neasteptati. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc