Felii papagal

Batem spuma margarina cu zaharul pudra si galbenusurile. Amestecam faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Batem spuma albusurile si le adaugam la am

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 35 dkg zahar
  • 4 oua
  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg faina
  • Sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1
  • 5 dl smantana
  • 1 ciocolata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet budinca cu aroma de punch
  • Unt
  • Faina
  • Pentru glazura:
  • 20 dkg zahar pudra
  • 2 linguri praf de cacao
  • 2 linguri lapte
  • 6 dkg unt

Mod de preparare

Batem spuma margarina cu zaharul pudra si galbenusurile. Amestecam faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Batem spuma albusurile si le adaugam la amestecul cu galbenusuri alternativ cu faina si smantana. Aluatul astfel obtinut il impartim in 3 parti. La prima parte adaugam ciocolata, la a doua zaharul vanilat si la a treia budinca cu aroma de punch. Punem alternativ amestecurile cu o lingura intr-o forma cu modele unsa si presarata cu faina. Coacem in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C 30 de minute. Intre timp preparam glazura si o ungem pe prajitura racita.
Alte

Fursecuri

Prajitura de mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc