Se prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se coc doua foi, timp de 30 de minute, care se pot umple cu spuma nefiarta sau cu spuma fia
Se prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se coc doua foi, timp de 30 de minute, care se pot umple cu spuma nefiarta sau cu spuma fiarta. Spuma nefiarta: se spala capsunile, se curata si se zdrobesc cu furculita. Se bat albusurile spuma tare, se adaug treptat, zaharul si capsunile si se bate in continuare, ca sa nu se lase spuma. Cand este gata, se stropeste cu zeama de lamaie, se amesteca usor si se aseaza intre foi. Se taie prajitura in patrate, cu un cutit foarte bine ascutit. Spuma fiarta (poate fi pastrata 24 de ore): se face intr-un ibric, un sirop din apa cu zahar, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga in sirop capsunile zdrobite si se mai fierbe pana se leaga foarte bine. Se bat albusurile spuma tare, se toarna peste ele siropul fierbinte, cate putin si se mai bate pentru a nu se lasa spuma. Se pune spuma intre foi si se taie prajitura.
Alte retete de dulciuri:
Spuma de capsuni
Aluat frantuzesc
Ciocolata de casa
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaM-a luat dorul de prajitura asta ,am cautat pe aici,am citit mai multe ,m-am oprit la reteta lui Pusha,am facut-o,nu e rea,se...
Prajitura cu mere si bezeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii