Foi de primavara

Pentru prepararea acestei prajituri aveti nevoie de oua, lapte, gris, zahar, miere, bicarbonat, margarina, faina, gem si lamaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte
  • 180 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 gr margarina
  • 400 gr faina
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri gris
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar pudra
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 250 gr gem de prune sau caise

Mod de preparare

Prajitura foi de primavara este delicioasa. Pentru prepararea acestei prajituri pregatiti un aluat din oua, lapte, zahar si miere. Se adauga bicarbonatul si margarina fierte in prealabil pe baie de aburi si faina. Se coc din aluatul obtinut 4 foi. Pentru crema se fierbe laptele cu grisul, apoi se lasa la racit. Separat, se amesteca untul cu zaharul pudra, dupa care se incorporeaza treptat grisul si zeama de lamaie. Se asaza prima foaie, se intinde jumatate din crema obtinuta, se pune cea de-a doua foaie, se unge cu gem, se pune a treia foaie, crema ramasa si se asaza ultima foaie deasupra.


Prajitura se serveste ornata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori