Pentru prepararea acestei prajituri aveti nevoie de oua, lapte, gris, zahar, miere, bicarbonat, margarina, faina, gem si lamaie
Prajitura foi de primavara este delicioasa. Pentru prepararea acestei prajituri pregatiti un aluat din oua, lapte, zahar si miere. Se adauga bicarbonatul si margarina fierte in prealabil pe baie de aburi si faina. Se coc din aluatul obtinut 4 foi. Pentru crema se fierbe laptele cu grisul, apoi se lasa la racit. Separat, se amesteca untul cu zaharul pudra, dupa care se incorporeaza treptat grisul si zeama de lamaie. Se asaza prima foaie, se intinde jumatate din crema obtinuta, se pune cea de-a doua foaie, se unge cu gem, se pune a treia foaie, crema ramasa si se asaza ultima foaie deasupra.
Prajitura se serveste ornata cu zahar pudra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii