Pentru foile delicioase cu miere de albine aveti nevoie de 4 linguri de ulei, 5 oua intregi, 250 g zahar.
Pentru foile delicioase cu miere de albine se face un aluat din care se fac foi subtiri cat muchia de cutit, care se coc in tava tapetata cu faina si se inteapa cu furculita. Crema de lamaie - 400 g lapte se fierb cu 200 g zahar, in care se pun 3 linguri de zeama dizolvata in lapte rece si se fierbe pana se ingroasa. Separat, se freaca 250 g unt cu 2 pachete de zahar vanilat, pana se face ca o spuma, apoi se amesteca cu crema din lapte rece si se adauga zeama de lamaie, dupa gust. Dupa ce se umplu foile cu crema, se pune deasupra o glazura facuta din 2 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 2 linguri de apa si unt cat o nuca.
Foile delicioase cu miere de albine se servesc umplute cu crema de lamaie.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauDaca tot a fost astazi Inaltarea am zis sa pregatesc macar o pasca. Cred ca este cea mai buna pasca ce am mancat-o pana acum,...
Pasca cu branza
Comentarii