Fojetaj cu crema de vanilie

Se intinde aluatul de grosimea varfului de cutit si se pun la copt cele 2 foietaje obtinute. Pentru creme se amesteca oul, galbenusurile, zaharul, z

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou
  • 700 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • zahar vanilat pentru decor

Mod de preparare

Se intinde aluatul de grosimea varfului de cutit si se pun la copt cele 2 foietaje obtinute. Pentru creme se amesteca oul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si faina, se pune laptele si la bain-marie se amesteca pana se obtine o crema groasa. Cand s-a racit crema, se intinde peste un fojetaj iar celalalt se pune peste. Al doilea foietaj este indicat sa fie taiat dinainte patratele, asa va fi mai usor de taiat.
Alte retete recomandate

Dovlecei cuptor

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc