Galuste cu branza

Se zdrobeste cu furculita branza de vaci, apoi se amesteca 3 oua intregi, cu 100 gr gris si jumatate lingurita sare. Daca branza este foarte apoasa, s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr branza vaci
  • 3 oua
  • 100-120 gr gris
  • 1 lamaie
  • 100 gr pesmet
  • 20 gr unt
  • 100 gr glucoza
  • sare
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare

Se zdrobeste cu furculita branza de vaci, apoi se amesteca 3 oua intregi, cu 100 gr gris si jumatate lingurita sare. Daca branza este foarte apoasa, se mai adauga 20 gr gris. Coaja de la o lamaie va da un gust si o aroma deosebita. Inainte vom pune lamaia in apa calda si o vom spala bine.

Aluatul framantat bine il lasam sa se odihneasca cateva ore, pentru ca grisul sa se umfle, apoi cu mainile umede vom forma galuste de marimea nucilor.

Apoi intr-un vas mai mare, in apa multa, clocotinda, se vor aseza la baza acestuia si se fierb pana se ridica deasupra. Deoarece galustele cu branza trebuiesc fierte mai mult timp, pentru siguranta, vom taia in doua una sa vedem daca s-au fiert si gustam. Daca sunt fierte si inauntru, le scoatem cu o sita, le scurgem bine si punem o cantitate mai mica in pesmet prajit.

Pesmetul, peste care am presarat un praf de sare fina si 20 grame unt, se prajeste pana devine auriu, deasupra gazului acoperit cu o masca, amestecand mereu.

Daca s-a racit, punem pe o scandura de intins mai mare, adugand si 100 grame glucoza si il punem deoparte.

Galustele strecurate bine le punem pe o farfurie, si lasam cateva minute sa se usuce, pentru ca pesmetul sa nu se umezeasca.

Cui ii plac galustele cu branza sarate, la prajirea pesmetului, pot pune o jumatate lingurita sare. Se servesc calde, ca si fel principal. Sunt si mai bune daca picuram si putina smanatana, chiar inainte de consumare. Galustele cu branza sunt cele mai bune proaspete. Se pastreaza in frigider.
Pofta buna!

Alte retete de prajituri gustoase gasiti aici:

Prajitura cu visine

Prajitura cu mere rapida

Placinta cu capsuni

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Negresa cu branza si cirese
3
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
4
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese