Se zdrobeste cu furculita branza de vaci, apoi se amesteca 3 oua intregi, cu 100 gr gris si jumatate lingurita sare. Daca branza este foarte apoasa, s
Se zdrobeste cu furculita branza de vaci, apoi se amesteca 3 oua intregi, cu 100 gr gris si jumatate lingurita sare. Daca branza este foarte apoasa, se mai adauga 20 gr gris. Coaja de la o lamaie va da un gust si o aroma deosebita. Inainte vom pune lamaia in apa calda si o vom spala bine.
Aluatul framantat bine il lasam sa se odihneasca cateva ore, pentru ca grisul sa se umfle, apoi cu mainile umede vom forma galuste de marimea nucilor.
Apoi intr-un vas mai mare, in apa multa, clocotinda, se vor aseza la baza acestuia si se fierb pana se ridica deasupra. Deoarece galustele cu branza trebuiesc fierte mai mult timp, pentru siguranta, vom taia in doua una sa vedem daca s-au fiert si gustam. Daca sunt fierte si inauntru, le scoatem cu o sita, le scurgem bine si punem o cantitate mai mica in pesmet prajit.
Pesmetul, peste care am presarat un praf de sare fina si 20 grame unt, se prajeste pana devine auriu, deasupra gazului acoperit cu o masca, amestecand mereu.
Daca s-a racit, punem pe o scandura de intins mai mare, adugand si 100 grame glucoza si il punem deoparte.
Galustele strecurate bine le punem pe o farfurie, si lasam cateva minute sa se usuce, pentru ca pesmetul sa nu se umezeasca.
Cui ii plac galustele cu branza sarate, la prajirea pesmetului, pot pune o jumatate lingurita sare. Se servesc calde, ca si fel principal. Sunt si mai bune daca picuram si putina smanatana, chiar inainte de consumare. Galustele cu branza sunt cele mai bune proaspete. Se pastreaza in frigider.
Pofta buna!
Alte retete de prajituri gustoase gasiti aici:
Prajitura cu visine
Prajitura cu mere rapida
Placinta cu capsuni
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii