• spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert • dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si
• spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert
• dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit
• intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii
• amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti prunele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte
• pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu
• lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte
• curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari
• adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum, folosind bolul de inox si paleta pentru framantat. Montati si paleta pentru curatarea bolului, pentru a aduna excesul de aluat de pe marginea vasului
• adaugati treptat faina si framantati usor
• aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari
• intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare
• cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat caisa, aplatizati aluatul si introduceti caisa in mijloc, apoi imbracati-o in aluat
• presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda
• dupa ce ati format toate galustele cu caise, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata
• scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile
• lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire.
Savurati!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii