• spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert • dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si
• spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert
• dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit
• intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii
• amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti prunele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte
• pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu
• lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte
• curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari
• adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum, folosind bolul de inox si paleta pentru framantat. Montati si paleta pentru curatarea bolului, pentru a aduna excesul de aluat de pe marginea vasului
• adaugati treptat faina si framantati usor
• aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari
• intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare
• cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat caisa, aplatizati aluatul si introduceti caisa in mijloc, apoi imbracati-o in aluat
• presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda
• dupa ce ati format toate galustele cu caise, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata
• scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile
• lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire.
Savurati!
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdePlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Comentarii