Galuste cu caise este un desert foarte apreciat indeosebi de copii. Se prepara usor si este delicios cu caise proaspete.
Caisele le spalam si le curatam de coaja. Le scoatem samburii dupa care le asezam pe o farfurie si le presaram cu putin zahar.
Intr o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca putin, pana cand pesmetul devine rumeniu.Luam oala de pe foc si adaugam zaharul.
Punem pe foc apa cu sare.
Cartofii se fierb, se curata de coaja si se lasa putin la scurs. Se piseaza cu furculita (eu am preferat mixerul), adaugam oul, apoi faina si framantam bine. Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.
Lucram repede cu aluatul pentru a nu se inmuia.Eu am rupt bucati din aluat(de marimea unui ou mare),l am intins in palma,apoi am pus caisa intreaga. ”Inchidem” caisa in aluat si o modelam in palme.Daca aluatul se lipeste de maini folositi putina faina.
Le punem apoi la fiert in apa care a dat in clocot si le lasam pana se ridica la suprafata (~10 minute)
Se scot si imediat se “tavalesc” prin amestecul de pesmet.
Galustele cu caise se servesc caldute sau reci.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii