Hi-Hat Cupcakes

Micile prajituri de ciocolata cu bezea si glazura de ciocolata sunt perfecte pentru o gustare dulce, si mai ales pentru orice ocazie festiva. Sunt delicate, se topesc in gura iar blatul de ciocolata se imbina perfect cu bezeaua.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Hi-Hat Cupcakes

Ingrediente

  • Ingrediente cupcakes:
  • - 85 gr ciocolata (eu am combinat ciocolata cu lapte si amaruie)
  • - 130 gr faina
  • - ½ lingurita praf de copt
  • - ½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • - 1 strop sare
  • - 65 gr unt/margarina
  • - 150 gr zahar
  • - 2 oua
  • - 120 ml smantana pentru frisca
  • - 120 ml apa
  • Ingrediente spuma:
  • - 4 albusuri
  • - putin mai mult de un varf de cutit cream tartar
  • - 100 gr zahar praf
  • - 100 gr zahar tos
  • - 80 ml apa
  • - 5-6 picaturi zeama de lamaie
  • Ingrediente glazura:
  • - 300 gr ciocolata
  • - 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi dupa care o lasam deoparte sa se racoreasca. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Untul la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana devine cremoasa. Adaugam in fir subtire ciocolata racita si mixam la viteza mica. Adaugam treptat ouale si marim putin viteza la mixer. Dupa cateva minute adaugam tot treptat smantana pentru frisca, apoi incorporam jumatate din cantitatea de faina. Adaugam treptat apa si restul de faina. Vom obtine o compozitie foarte cremoasa cu care vom umple (nu pana la refuz :)) hartiutele pregatite si dam la cuptorul preincalzit circa 20-25 minute, dar verificati inainte sa le scoateti.
Pana se racesc complet vom pregati spuma de albusuri. Eu am facut dupa o reteta mai simpla de la o prietena, dar daca detineti un termometru pentru zahar puteti urma reteta Marthei Stewart.
Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert pana se topeste complet zaharul si obtinem un sirop. Intre timp punem albusurile intr-un vas de inox sau sticla, adaugam un strop de sare si cream tartar-ul. Batem la viteza maxima si cand incepe sa se intareasca adaugam in fir subtire siropul fierbinte si continuam sa mixam pana se raceste compozitia, asta dureaza cam 15 minute. Inainte de a fi gata cu cateva minute adaugam 4-5 picaturi zeama de lamaie.
Punem spuma obtinuta intr-un pos cu varful rotund si incepem sa “decoram” cupcakes-urile lasand o margine de cativa milimetri libera. Dupa ce sunt gata se dau la frigider (cel mai bine la congelator, dar eu n-am avut loc) timp de cel putin 30 minute sa se intareasca spuma, pentru a nu avea surprize la glazurat.
In acest timp topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam uleiul si amestecand din cand in cand lasam sa se raceasca.
Ciocolata topita este bine sa o punem intr-un pahar ingust (cat sa incapa cupcakes-urile in el) si inalt.
Scoatem cupcakes-urile de la rece, tragem aer in piept, spunem si o rugaciune daca e nevoie si incepem sa le “scufundam” in ciocolata topita. Daca nu ramane acolo bezeaua inseamna ca am facut treaba buna :).
Le punem din nou la rece pana se intareste ciocolata si bineinteles ca se tin tot la rece. Pot fi pastrate pana la 3 zile in frigider.
Eu am fost foarte multumita de rezultat (asa ca pentru prima data), dar va spun ca mai trebuie sa exersez cu bezeaua pentru a fi perfecta!

Pofta buna!


Hit-Hat cupcakes a fost propusa de Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia