Hi-Hat Cupcakes

Micile prajituri de ciocolata cu bezea si glazura de ciocolata sunt perfecte pentru o gustare dulce, si mai ales pentru orice ocazie festiva. Sunt delicate, se topesc in gura iar blatul de ciocolata se imbina perfect cu bezeaua.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Hi-Hat Cupcakes

Ingrediente

  • Ingrediente cupcakes:
  • - 85 gr ciocolata (eu am combinat ciocolata cu lapte si amaruie)
  • - 130 gr faina
  • - ½ lingurita praf de copt
  • - ½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • - 1 strop sare
  • - 65 gr unt/margarina
  • - 150 gr zahar
  • - 2 oua
  • - 120 ml smantana pentru frisca
  • - 120 ml apa
  • Ingrediente spuma:
  • - 4 albusuri
  • - putin mai mult de un varf de cutit cream tartar
  • - 100 gr zahar praf
  • - 100 gr zahar tos
  • - 80 ml apa
  • - 5-6 picaturi zeama de lamaie
  • Ingrediente glazura:
  • - 300 gr ciocolata
  • - 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi dupa care o lasam deoparte sa se racoreasca. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Untul la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana devine cremoasa. Adaugam in fir subtire ciocolata racita si mixam la viteza mica. Adaugam treptat ouale si marim putin viteza la mixer. Dupa cateva minute adaugam tot treptat smantana pentru frisca, apoi incorporam jumatate din cantitatea de faina. Adaugam treptat apa si restul de faina. Vom obtine o compozitie foarte cremoasa cu care vom umple (nu pana la refuz :)) hartiutele pregatite si dam la cuptorul preincalzit circa 20-25 minute, dar verificati inainte sa le scoateti.
Pana se racesc complet vom pregati spuma de albusuri. Eu am facut dupa o reteta mai simpla de la o prietena, dar daca detineti un termometru pentru zahar puteti urma reteta Marthei Stewart.
Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert pana se topeste complet zaharul si obtinem un sirop. Intre timp punem albusurile intr-un vas de inox sau sticla, adaugam un strop de sare si cream tartar-ul. Batem la viteza maxima si cand incepe sa se intareasca adaugam in fir subtire siropul fierbinte si continuam sa mixam pana se raceste compozitia, asta dureaza cam 15 minute. Inainte de a fi gata cu cateva minute adaugam 4-5 picaturi zeama de lamaie.
Punem spuma obtinuta intr-un pos cu varful rotund si incepem sa “decoram” cupcakes-urile lasand o margine de cativa milimetri libera. Dupa ce sunt gata se dau la frigider (cel mai bine la congelator, dar eu n-am avut loc) timp de cel putin 30 minute sa se intareasca spuma, pentru a nu avea surprize la glazurat.
In acest timp topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam uleiul si amestecand din cand in cand lasam sa se raceasca.
Ciocolata topita este bine sa o punem intr-un pahar ingust (cat sa incapa cupcakes-urile in el) si inalt.
Scoatem cupcakes-urile de la rece, tragem aer in piept, spunem si o rugaciune daca e nevoie si incepem sa le “scufundam” in ciocolata topita. Daca nu ramane acolo bezeaua inseamna ca am facut treaba buna :).
Le punem din nou la rece pana se intareste ciocolata si bineinteles ca se tin tot la rece. Pot fi pastrate pana la 3 zile in frigider.
Eu am fost foarte multumita de rezultat (asa ca pentru prima data), dar va spun ca mai trebuie sa exersez cu bezeaua pentru a fi perfecta!

Pofta buna!


Hit-Hat cupcakes a fost propusa de Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii