Kanuga

Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul. Lasam sa dea cateva clocote. Crema obtinuta o dam la rece. Separam ou

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Kanuga

Ingrediente

  • BLAT:
  • 150g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri cafea macinata
  • 3 linguri cafea preparata
  • 2 lingurite ness
  • o esenta de vanilie ( sau migdale)
  • 3 oua
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • DECOR:
  • frisca
  • migdale sau ciocolata rasa

Mod de preparare

Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul. Lasam sa dea cateva clocote. Crema obtinuta o dam la rece. Separam ouale. Batem galbenusurile cu un praf de sare si albusurile spuma. In crema racita bine ,adaugam galbenusurile , faina, praful de copt ,esenta si albusurile spuma . Amestecam foarte usor de jos in sus. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si o coacem in cuptorul deja incalzit, timp de 15 minte. Oprim focul dar nu scoatem prajitura, o mai lasam 15-20 minute , pentru a nu se lasa. Scoatem prajitura din tava, o lasam sa se raceasca apoi o ornam cu frisca si migdale maruntite. Asa este reteta originala ...dar eu de data asta am ornat-o cu ciocolata rasa...e buna si asa! Data viitoare promit sa folosesc migdale. :)
Taiem prajitura dupa preferinta! Alte retete de dulciuri recomandate Prajituri cu visine Tort cu visine Placinta visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Shakshuka cu rosii
Bucataras.RO

Shakshuka cu rosii

Shakshuka cu rosii
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola