Kataif

Kataif este un desert oriental foarte apreciat in lumea larga. Pentru aceasta prajitura se folosesc niste taietei subtiri, special pentru acest fel de desert.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Kataif

Ingrediente

  • 200 gr de fidea subtire
  • 1 cup zahar (125 grame)
  • 250 ml apa
  • 2 bucati de cardamon
  • putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt
  • dar eu am uitat si era greu de pus dupa)
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare

Kataif este un desert oriental foarte apreciat in lumea larga. Pentru aceasta prajitura se folosesc niste taietei subtiri, special pentru acest fel de desert.

Taieteii se pun intr-o tava unsa cu unt tava se da la cuptor pana se rumeneste aluatul. Se pregateste intre timp un sirop din zahar, apa si cardamon.
Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita. Intre timp se bate frisca si se adauga peste jumatatea din fidea. Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.


Kataif see taie in patrate sau dreptunghiuri si se serveste cu ceai.
Un cutit pentru prajituri de la kitchen shop mi-ar fi foarte util.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
3
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Provocarea GastroArt Un lucru este sigur despre mine; imi plac provocarile. Un alt lucru sigur despre mine: nu-mi plac...

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa